novosti u strojarskoj i prometnoj školi

Strojarskoj i prometnoj školi Varaždin odobren projekt iz programa Erasmus + te donirana micro računala

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 26.05.2017. 19:35

Zadnja izmjena: 26.05.2017. 19:35

Strojarskoj i prometnoj školi Varaždin odobren je projektni prijedlog pod nazivom "SIPSmobility" iz programa Erasmus +, Ključna aktivnost 1 za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u vrijednosti od 87.517,00 EUR-a. Dobivena sredstva utrošit će se na pripremu 40 učenika za obavljanje stručne prakse u Njemačkoj, Portugalu, Italiji i Finskoj, kao i za troškove putovanja, organizacije i smještaja učenika i pratitelja.

Tom prigodom župan Varaždinske županije Predrag Štromar izrazio je zadovoljstvo odobrenim projektom.

-Mobilnostima se učenike potiče na učenje i usavršavanje stranih jezika, korištenje informacijsko-komunikacijske tehnologije, razmjenu iskustva i dobre prakse s učenicima iz inozemstva, ali i veću privlačnost ustanova koje ostvaruju međunarodnu suradnju – istaknuo je župan Štromar naglasivši kako je Varaždinskoj županiji razvoj i ulaganje u obrazovanje na vrhu svih prioriteta.

Također, Škola je zaprimila i donaciju 20 mikro-računala BBC micro:bit, od Instituta za razvoj i inovativnost mladih u sklopu kampanje BBC micro:bit - STEM revolucija u školama. Podsjetimo, Varaždinska županije je učenicima petih razreda osnovnih škola nabavila najsuvremeniji edukativni alat naročito pogodan za razvoj digitalne pismenosti i kreativnosti, mikro-računalo BBC micro:bit.

Komentari