Autobusom do Šustara

Štromar s učenicima sutra pred Ministarstvo - uručit će konkretno rješenje o prijevozu

Varaždinska županija

Objavljeno: 06.07.2016. 14:45

Zadnja izmjena: 06.07.2016. 14:50

Foto: Ilustracija (Arhiva)

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar sutra, 7. srpnja, zajedno sa srednjoškolcima i ostalim građanima, doći će autobusom pred Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, odnosno ministru Predragu Šustaru.

Dolazak je predviđen kako bi, kažu iz Županije, mirnim okupljanjem ukazali na propust oko sufinanciranja prijevoza za srednjoškolce i kako bi ministru Šustaru uručili konkretno rješenje, odnosno Odluku o sufinanciranju prijevoza za sve redovite učenike srednjih škola u Hrvatskoj, koja je spremna za realizaciju.

Svi dosadašnji pokušaji da ministru Šustaru pomognemo u pronalaženju načina za osiguravanje sredstva za nastavak sufinanciranja prijevoza za učenike, kao i brojni razgovori, pozivi, molbe i javni apeli nisu očito imali nikakav pozitivan ishod ni rješenje, te smo odlučili ministru Šustaru doći osobno u Ministarstvo te mu uručiti Odluku koju ova tehnička Vlada treba na narednoj sjednici samo prihvatiti. – nastavljaju iz Županije.

Dolazak pred Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta (Donje Svetice 38, Zagreb) predviđen je u 11:45. Susret s ministrom Šustarom trebao bi uslijediti desetak minuta kasnije, kad će mu se uručiti gotova Odluka o sufinanciranju prijevoza učenika.

Komentari