Udariti štambilj ili imati problem?

Štromar stigao pred Šustarova vrata, dočekao ga njegov pomoćnik - ništa od besplatnog prijevoza za sve

Objavljeno: 07.07.2016. 13:13

Zadnja izmjena: 07.07.2016. 13:13

Foto: Jednaka šansa za sve (Facebook)

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar danas, 7. srpnja, oko 10 sati s prijedlogom Odluke o sufinanciranju prijevoza krenuo je autobusom do Ministartva znanosti, obrazovanja i sporta, točnije do tehničkog ministra Predraga Šustara, jer na jučerašnjoj održanoj sjednici Vlade pitanje prijevoza srednjoškolaca nije bilo uvršteni u dnevni red.

>> Štromar s učenicima krenuo pred Ministarstvo: „Ako se prijevoz ne riješi, opet ćemo u Zagreb“

Oko 12:30 župan Štromar je pozvan kod ministra, kojem je tom prilikom namjeravao predati prijedlog Odlukue o sufinanciranju prijevoza, međutim već dvadesetak minuta kasnije shvatio je da ministra Šustara neće biti ni ovaj put. Štromara je, naime, dočekao pomoćnik ministra Stipe Mamić, koji je rekao da će se sufinanciranje odvijati prema najavljenom modelu imovinskog cenzusa.

– Nadao se da će nas primiti ministar Šustar. Velik problem čeka nas u rujnu, a mnoga djeca upisat će srednju školu jer su u tijeku upisi. Danas sam pomoćniku predao Odluku koju bi Vlada trebala donijeti. Ministar je treba samo potpisati, staviti štambilj i upisati datum te je predati Vladi, koja Odluku treba staviti na dnevni red. – rekao je, unatoč riječima pomoćnika ministra, u Zagrebu župan Predrag Štromar.

– Dolazak se isplatio, a kad Vlada donese Odluku, a vjerujem da hoće, opet ćemo doći kako bismo se zahvalili ministru Šustaru i premijeru Oreškoviću. – zaključio je Štromar.

 

Komentari