Udruga "Gredica" organizira radionicu o samoniklom jestivom bilju

Objavljeno: 07.10.2014. 17:19

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija

Udruga "Gredica" u subotu, 18. listopada organizira radionicu za građane pod nazivom "Prepoznavanje samoniklog jestivog bilja (jesen)".

Radionica, koja će, prema najavi iz udruge, biti održana u prirodnom ambijentu varaždinske okolice, počinje u 10 sati, a planirano trajanje je oko 4 sata. Voditelj radionice Damir Šeler iskusni je poznavatelj samoniklog bilja, biovrtlar i permakulturni dizajner. Polaznici će imati priliku usvojiti teorijska i praktična znanja o tome što je bitno znati prilikom branja samoniklog bilja. Po završetku "terenskog" dijela radionice, polaznici će od prikupljenog bilja pripremiti i prigodno jelo.

Zainteresirani svoje sudjelovanje trebaju prijaviti na [email protected] ili na 099 345 1041, gdje je moguće dobiti i sve dodatne informacije.

Kako ističu iz Udruge "Gredica", divlje, samoniklo bilje može se koristiti u razne svrhe - primjerice za čajeve ili izradu kozmetike, ali i za prehranu. Osim lisnatih i cvjetnih dijelova biljaka, koji su dostupni tijekom cijele sezone, upravo je jesen godišnje doba kada u prirodi dozrijevaju razne bobice, no potrebno je biti oprezan pri razlikovanju jestivih od nejestivih ili otrovnih plodova. Želite li naučiti više o samoniklom bilju i divljim plodovima - prijavite se za radionicu, poručuju iz "Gredice".

Inače, Udruga za promicanje održivog načina življenja "Gredica" je neprofitna organizacija sa sjedištem u Varaždinu, čiji je cilj promicanje i realizacija praktičnih lokalnih rješenja vezanih uz široko područje održivog načina življenja. Udruga je u javnosti prepoznata ponajviše po uspješnom projektu društvenog vrta pod nazivom "Čudesni vrtovi", koji trenutno okuplja više od 100 građana s područja Varaždina.

Komentari