par mjeseci prije isteka mandata

Raspušta se Savjet mladih zbog neodržavanja sastanaka: 'Pokušali smo u više navrata', veli predsjednica Horvat

Objavljeno: 10.09.2017. 16:04

Zadnja izmjena: 10.09.2017. 19:50

Na sjednici Gradskog vijeća sazvanu za četvrtak naći će se i točka kojom se predlaže raspuštanje Savjeta mladih Grada Varaždina - čiji je mandat inače trebao trajati do 12. prosinca ove godine.

Kako se obrazlaže u prijedlogu, razlog za ovako drastičnu odluku je činjenica da je Savjet održao svoju posljednju sjednicu još 5. veljače ove godine. Time je prekršen propis da se sjednice moraju održavati u razmaku ne dužem od 6 mjeseci.

'Pokušali smo u par navrata'

Kako bi čuli i drugu stranu priče, kontaktirali smo predsjednicu Savjeta Vanju Horvat i - kako doznajemo iz njezinog odgovora - Savjet se stvarno nije sastajao od 5. veljače.

- Pošto je grad Varaždin bio bez proračuna do izbora koji su se odvijali u 5. mjesecu nismo imali nekih aktivnosti. Sastanak se pokušao odvijati u par navrata ali većina članova nije mogla doći. Naime, nama bi mandat ionako istekao krajem ove godine, pa smo ostavili za novi saziv savjeta dosta vremena za donošenje plana i programa za drugu godinu. - izjavila nam je Vanja Horvat, dodajući kako su ipak imali neke aktivnosti - članovi su bili na konferenciji u Splitu i Karlovcu, a bio je organiziran i radni sastanak u Varaždinu za vrijeme Špancira.

Komentari