Varaždinci sami izradili namještaj pa opremili učionice u Račinovcima i Gunji

Objavljeno: 26.09.2014. 08:01

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: SSŠ Varaždin

Učitelji i ravnatelji Osnovne škole I. Filipovića iz Račinovaca i OŠ Antuna i Stjepan Radića iz Gunje dočekali su u ponedjeljak goste iz Varaždina, koji su predvođeni Draženom Košćakom, ravnateljem Srednje strukovne škole Varaždin, došli s kamionom punim namještaja za opremanje dviju učionica...

Suradnja Varaždinaca s poplavljenim mjestima u Slavoniji počela je još u svibnju i već 27. srpnja rezultirala je prvom donacijom, podsjeća Dražen Košćak, ravnatelj Srednje strukovne škole iz Varaždina.

- Naš prvi dolazak u Gunju za domaćine je bio pravo iznenađenje. Naime, nakon prvog kontakta, brzo smo se organizirali i i poslali im kombi prepun prsluka, radne odjeće..., skupili smo i oko 5.000 kuna. Znali smo da će im sve dobro doći jer su u poplavama ostali doslovno bez svega. Domovi ovih dragih ljudi još uvijek se suše i stravično je vidjeti kako im je. Mnogi još uvijek u svojim kućama ne mogu stanovati – naglasio je Košćak koji je s kolegama put Slavonije krenuo kamionom.

Vozilo je ovaj put bilo puno namještaja za dvije učionice, jednu u Račinovcima i jednu u Gunji, a izradile su ga vrijedne ruke učenika i zaposlenika varaždinske Elektrostrojarske i Srdenje strukovne škole.

- Raduje nas da smo mogli pomoći našim kolegama koji rade u nemogućim uvjetima. Miroslav Huđek, županijski pročelnik UO za prosvjetu kulturu i sport povezao nas je s  Elektrostrojarskom školom, koja izrađuje metalni dio, a mi to sjedinjujemo jer imamo stolarsku radionicu. Za obje učionice izradili smo 30 stolica, 15 klupa, katedru, ormar, te dopremili projektor i prijenosno računalo – rekao je Košćak.

Varaždinci su još jednom pokazali da obećano – ispune, i zahvaljujući dobroj organiziranosti postali su jedni od najaktivnijih donatora. Stoga ne čudi podatak da ih kolege iz Gunje i Račinovaca hvale na sva usta. 

Komentari