Varaždinska "krema" kartala belu za humanitarne svrhe

Objavljeno: 19.12.2010. 20:40

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: Željko Hajdinjak / Cropix

Uglednici iz javnog života grada Varaždina, sportaši, političari, novinari, gospodarstvenici, predstavnici PU varaždinske i varaždinskih vatrogasaca, okupili su se u subotu poslijepodne u TTS centru u varaždinskom kvartu Banfica.

Povod je bio humanitarni turnir u kartanju bele kojeg je Radio Sjeverozapad organizirao treću godinu zaredom.

Ove godine skupljao se novac za Udrugu udomitelja za djecu Varaždinske Županije "Zipka". Ta udruga naime provodi veliku humanitarnu akciju za udomiteljsku djecu staru 18 i više godina.

Naime, nakon navršenih 18 godina, djeci koja su odrastala u udomiteljskim obiteljima prekida se pravo na smještaj i sva pomoć koju dobivaju od strane državnih institucija.

Udomljena djeca tada bi trebala krenuti u samostalan život, što je teško svakom mladom čovjeku, a pogotovo mladom čovjeku koji je odrastao u udomiteljskoj obitelji, bez roditelja.

Ove godine čak 22. mladih s područja Varaždinske županije izlazi iz sustava skrbi. Mnogi od njih na žalost nemaju kuda poći, nemaju podršku svojih bioloških obitelji, a nedovoljno su zreli za samostalan život.

Udruga "Zipka" je zato u suradnji sa Forumom za kvalitetno udomiteljstvo djece pokrenula projekt osnivanja stambene zajednice za mlade koji izlaze iz skrbi, a sredstva prikupljena na 3. Humanitarnom turniru u beli Radija Sjeverozapad namijenjena su za tu svrhu.

U TTS centru okupilo se više od 40 "nabrijanih" kartaša bele. Među njima su bili i varaždinski dogradonačelnik Slobodan Mikac, šef varaždinskih vatrogasaca Ivica Labaš, glasnogovornik varaždinske policije Igor Planinc, predsjednica varaždinskog DND-a Đurđica Dropuljić, odbojkaš Varaždina Mario Strelec, novinari Iva Bakula, Tomislav Jakopec i Stjepan Stjepić, kamerman Damir Štefanec "Štef" i mnogi drugi.

Prije turnira, dogradonačelnik Slobodan Mikac i šef gradskog protokola Dražen Dretar, proglasili su se favoritima. Nakon što su protutnjali prvim kolom činilo se da su i doista na putu da obistine svoje najave, no u drugom kolu naišli su na "minu". Iskusni fotoreporter agencije Cropix Željko Hajdinjak i njegov kum Dario Stočko svojom su discipliniranom i nadahnutom igrom Mikacu i Dretaru skinuli osmijehe s lica.

No, na kraju slavile su žene. Prošlogodišnje pobjednice Nevenka Planinc i Vesna Topić kroz repesaž su se dokopale finala gdje su svladale Đurđicu Dropuljić i Zorica Prelec.

Nakon humanitarnog turnira nastavljena je fešta u TTS sport centru. Radio Sjeverozapad slavio je naime svoj rođendan, a na Banfici se okupio veliki broj njihovih slušatelja željnih zabave. Svirao je bend Ex-Zodiac i plesalo se i pjevalo do ranih jutarnjih sati.

Foto: Željko Hajdinjak / Cropix

Komentari