Opaka bolest

Varaždinski SDP donirao namirnice Udruzi oboljelih od celijakije

Objavljeno: 22.05.2016. 16:45

Foto: Gradska organizacija SDP-a

Članovi Gradske organizacije SDP-a Varaždin ove su se subote uputili na varaždinski plac i posjetili štand Udruge oboljelih od celijakije koja je željela na današnji dan senzibilizirati varaždinsku javnost i upozoriti na problem s kojima se susreću njihov članovi, uglavnom vezano uz prehranu.

Nakon kratkog predstavljanja proizvoda bez glutena, ali i problema s kojima se susreću u svakodnevnom životu I prehrani, članovi udruge preuzeli su i donaciju, koju su im u ime Gradske organizacije SDP-a predali potpredsjednici organizacije dr.sc. Neven Bosilj i Gordana Marsenić.

Celijakija je najčešća kronična gastroenterološka bolest, ali se o njoj premalo govori i premalo zna. Mnogi oboljelih ne znaju da su bolesni, a ako se bolest ne liječi mogu nastati ozbiljni zdravstveni problemi. Zahvaljujući ovoj donaciji koju je osigurala predsjednica Mjesnog odbora Kučan Gornji Tamara Šabić, oboljeli od celijakije dobili su namirnice koje smiju konzumirati, a inače su dosta skupe u nabavi.

- Drago nam je da smo kao stranka koja se želi približiti građanima i rješavati njihove problem, barem simbolično pridonijeli članovima ove udruge u lakšem snabdijevanju – rekao je potpredsjednik Gradske organizacije SDP-a dr.sc. Neven Bosilj.

Komentari