donacija rotary kluba varaždin

Varaždinskoj bolnici doniran uređaj za zbrinjavanje nedonoščadi

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 05.07.2017. 18:46

Zadnja izmjena: 05.07.2017. 18:48

U prostorijama Odjela za ginekologiju i opstetriciju varaždinske Opće bolnice, danas je održana konferencija za medije povodom donacije Rotary kluba Varaždin 1181 - „HIGH FLOW“ APARATA koji je neophodan za zbrinjavanje prijevremeno rođene djece.

Novinarima se obratila pročelnica Službe za ginekologiju i opstetriciju Ivana Risek, koja je govorila o važnosti nabavke takve vrste aparata te njegovom korištenju u zdravstvenom zbrinjavanju prijevremeno rođene djece u varaždinskom rodilištu.

- Jasno je kako je takvoj djeci potrebna posebna medicinska skrb i intenzivno liječenje koje je nemoguće bez adekvatne medicinske opreme. Ovim aparatom djeci dajemo priliku za najbolji mogući start u život, zapravo im darujemo život, tako da se zahvaljujemo našim donatorima iz RC Varaždin 1181“ - zaključila je Risek.

- Ni trenutka nismo dvojili kada smo primili zamolbu Odjela za ginekologiju i opstetriciju za nabavkom aparata, krenuli u akciju te prikupljenim donacijama članova Kluba kupili toliko potreban „HIGH FLOW“ aparat za prijevremeno rođene, male i hrabre borce – rekao je predsjednik Rotary kluba Varaždin 1181, Dragutin Hainš.

Okupljenim predstavnicima medija, svojim suradnicima i okupljenim članovima Rotary kluba Varaždin 1181, obratio se i ravnatelj Opće bolnice Nenad Kudelić.

- Svaka donacija je hvalevrijedna, pogotovo ova koja će služiti našim malim pacijentima. Zahvaljujem donatorima koji tradicionalno doniraju nešto od nužne opreme za Opću bolnicu Varaždinu – kazao je Kudelić

 

Komentari