Varaždinskoj županiji nagrada za najtransparentniju županiju

Objavljeno: 14.11.2014. 18:29

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Varaždinska županija

Udruga GONG i Udruga gradova tijekom 2014. godine proveli su istraživanje transparentnosti poslovanja svih 576 gradova, općina i županija u Republici Hrvatskoj.

Naime, radi se o nagradi LOTUS-a, trećeg u nizu istraživanja transparentnosti i otvorenosti rada jedinica lokalne i regionalne samouprave po pojedinim gradovima, općinama i županijama.

Maksimalan broj bodova koji su jedinice mogle osvojiti je 10, pri čemu se rezultat iznad 7,5 bodova smatra izrazitom transparentnošću poslovanja. Ukupno 25 gradova i jedna općina zadovoljavaju kriterij izrazite transparentnosti poslovanja, a dodatnih 108 gradova i općina zadovoljavaju kriterije transparentnog poslovanja.

Varaždinska županija ocijenjena je s ukupno 7,9 bodova što predstavlja vrlo visoku razinu transparentnosti.

Povodom završetka istraživanja, u Šibeniku su danas, 14. studenog, u sklopu 6. susreta gradonačelnika i poduzetnika dodijeljena priznanja najtransparentnijim jedinicama.

U ime Varaždinske županije nagradu je preuzeo zamjenik župana Alan Košić koji je istaknuo kako je ovo priznanje veliki podstrek za još bolje i transparentnije poslovanje.

- Lijepo je biti prvi jer to dokazuje da se isplati raditi i poslovati na pošten i transparentan način. Ova nagrada nas čini ponosnim, ali nas i obvezuje da i nadalje kvalitetno i uspješno radimo na dobrobit svih građana - rekao je Košić te dodao da to netreba previše čuditi obzirom da je prostor Varaždinske županije uvijek krasio smisao za poduzetništvo, kreativnost, transparentnost i želja za boljitkom i napretkom.

U konkurenciji gradova LOTUS-a najbolja je Rijeka, drugi je Slavonski Brod, treće Vodice, zatim slijede Pazin i Labin. U kategoriji općina najbolja je Belica.

Komentari