investicija od 2,5 milijuna kuna

HNS i SDP Hranića prozvali za javnu nabavu, on sve negira, sazvao i presicu - evo o čemu je riječ

Objavljeno: 20.02.2017. 12:20

Zadnja izmjena: 20.02.2017. 12:35

Foto: Arhiva

Klub oporbenih vijećnika Općine Vidovec u svom priopćenju traži od načelnika Brune Hranića da ih izvijesti o postupku javne nabave budući da je, kao najpovoljniji ponuditelj za izvođenje radova na izgradnji etno kuće, odnosno kulturno-informativno-turističko-edukacijskog centra Domitrovec, izabrana tvrtka GK GRUPA d.o.o. iz Varaždina.

Nedavno je potpisan ugovor za izvođenje radova na izgradnji etno kuće, gdje je riječ o investiciji od gotovo 2,5 milijuna kuna, a u priopćenju stoji kako je taj višemilijunski posao dobila GK GRUPA d.o.o. iz Varaždina čiji je vlasnik član HDZ-a, Robert Gotić. Je li zaista sve bilo transparetno i je li zaista slučajnost da je posao dobila tvrtka u vlasništvu HDZ-ovca, pitaju se vijećnici?

Između ostalog, Klub oporbenih vijećnika u priopćenju ističe kako je sporno i odakle će se osigurati sredstva za spomenuti projekt. U proračunu je osigurano pedeset posto sredstava spomenute vrijednosti projekta, a ostatak se očekuje iz EU fondova.

- Projekt niste prijavili, pa nas zanima hoće li sve stati na rekla kazala, što ne bi bilo prvi put, ili se novac preko ministarstava u vrijeme Vaše vjerodostojne Vlade dijeli na temelju usmenih dogovora. – rekli su oporbeni vijećnici.

'Javna nabava je bila transparentna'

Za odgovore na postavljena pitanja kontaktirali smo načelnika Hranića kojeg smo zatekli na sastanku u Zagrebu te nam je kratko odgovorio kako je postupak javne nabave bio potpuno transparentan i javan te objavljen u Narodnim Novinama i tako dostupan javnosti na uvid.

Također, načelnik Hranić poziva oporbene vijećnike da slobodno pozovu i Uskok i DORH ukoliko smatraju da je prilikom postupka javne nabave bilo ikakvih nepravilnosti.

O povezanosti s vlasnikom tvrtke GK GRUPA d.o.o. iz Varaždina, Hranić je rekao sljedeće : 'Prvi put sam s Robertom Gotićem kontaktirao tek kada je javna nabava bila odobrena, a nisam ni znao da je njegova tvrtka jedna od tvrtki koja je poslala ponudu.'

Na postupak javne nabave je pristiglo nekoliko, a ponuda tvrtke GK GRUPA je ocijenjena kao najpovoljnija i to od strane certificirane osobe zadužene za postupak javne nabave, a koja  je potpuno suprotne političke pripadnosti, ističe načelnik.

'Projekt je prijavljen na natječaj'

 Na pitanje odakle se planiraju osigurati sredstva za ovu investiciju od 2,5 milijuna kuna, Hranić je rekao sljedeće: 'Dio sredstava je osiguran u proračunu Općine, a ostatak će se nadoknaditi iz sredstava ostvarenih nakon odobrenog projekta. Naime, projekt je prijavljen Ministarstvu regionalnog razvoja, a kao dokaz se može predočiti i povratnica koja će stići ovih dana'.

Za kraj, načelnik Hranić ističe kako je predizborno vrijeme, te kako oporbeni vijećnici žele napraviti atmosferu, a  kako su o svemu što iznose u svom priopćenju bili obaviješteni na nedavno održanoj sjednici Općinskog vijeća.

O svemu detaljnije će detaljnije govoriti na današnjoj, već sazvanoj, konferenciji za medije...

Komentari