Za Svjetski dan beskućnika Dan otvorenih vrata Prenoćišta

Objavljeno: 09.10.2014. 08:47

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ilustracija

I ove godine Hrvatska Mreža za beskućnike u partnerstvu sa Udrugom „Novi put” Varaždin organiziraju program za Svjetski dan beskućnika koji se diljem svijeta obilježava 10. listopada.

Ovogodišnje obilježavanje Svjetskog dana beskućnika održat će se akcijom "Dan otvorenih vrata Prenoćišta", u prostorijama Prenoćišta za beskućnike u Vodnikovoj ulici 6 u Varaždinu.

Akciju će podržati korisnici, volonteri, djelatnici, predstavnici lokalne i regionalne samouprave, partneri udruge i svi zainteresirani građani koji su voljni izdvojiti svoje vrijeme za ovu prigodu.

- Beskućništvo po svojoj težini i složenosti u brojnim aspektima zasigurno možemo ubrojiti u sam vrh socijalnih problema. Važno je da postanemo svjesni njihovih problema i pokušamo im pomoći na najbolji mogući način. Stoga vas pozivamo da nam se pridružite i sudjelujete u Akciji i pomognete da skrenemo pozornost na probleme beskućništva - poručili su organizatori.

Dan otvorenih vrata održat će se od 8 do 20 sati, a glavno okupljanje predviđeno je za 11 sati kada se očekuju uvaženi gosti na ručku.

 

Komentari