Zaigrajte s nama igru - Izbaci uljeza iz gradske jezgre!

Objavljeno: 20.12.2010. 14:58

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: evz

U svibnju 2009. godine u centru grada trebali su biti postavljeni stupići na daljinsko upravljanje kojima bi se onemogućilo prometovanje dostavnih vozila nakon 9 sati u užoj gradskoj jezgri. Stanari užeg centra imali bi daljinski upravljač kako bi mogli ući u ulicu svojim vozilom uz preduvjet da imaju garažni prostor.

Kako je zbog recesije projekt postavljanja stupića ostavljen za bolja vremena, u gradskoj jezgri nakon 9 sati brojni nesavjesni dostavljači i građani i dalje parkiraju svoja vozila.

Tijekom 2010. godine komunalni redari uklonili su 1.132 nepropisno parkirana vozila, dok su policijski službenici u isto vrijeme uklonili 13 vozila.

Rekao je to na sjednici Vijeća za komunalnu prevenciju, pročelnik gradskog Upravnog odjela za komunal Marijan Bakulić.

Objasnio je i kako su ovlasti za uklanjanje vozila komunalni redari imali do kraja studenog. Naime, 26. studenog s policijom je dogovoreno da će te poslove obavljati prometni redari. Kako je osnivanje prometnog redarstva najavljeno za veljaču, do onda će nepropisno parkirana vozila uklanjati policija.

- U ove predblagdanske dane svakako moramo pojačati kontrolu u centru grada od 11 sati ujutro do 13 sati - zaključio je Bakulić te pozvao policiju da pomogne u tome do uspostave prometnog redarstava.

Građani i dostavljači zasad se očito se ne boje kazni za nepropisno parkiranje jer smo oko 11 sati ujutro naišli na brojna vozila parkirana u pješačkoj zoni.

Situacija će se možda promijeniti u veljači, kada će posao početi obavljati prometni redari a do onda zaigrajte s nama igru "Izbaci uljeza" iz gradske jezgre.

Komentari