Stričak raspravljao s ministrima

Zamjenik ministra zaštite okoliša podržao projekte 'Varaždin na Dravi' i gradnju sortirnice u Motičnjaku

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode

Objavljeno: 07.07.2016. 13:33

Zadnja izmjena: 07.07.2016. 15:25

Foto: Ministarstvo zaštite okoliša i prirode

Zamjenik ministra zaštite okoliša i prirode Mario Šiljeg i pomoćnik ministra graditeljstva i prostornog uređenja Milan Rezo danas su u Varaždinu sa saborskim zastupnikom Anđelkom Stričakom i predstavnicima trgovačkog društva „Čistoća“ iz Varaždina razgovarali o projektima „Varaždin na Dravi“ i „Motičnjak“.

– Suština zaštite je da se okoliš štiti na održiv, ali i gospodarski učinkovit način, a to je moguće postići baš na primjeru varaždinske park-šume Drava. Na tom prostoru moguće je razvijati određene gospodarske, uslužne i sportsko-rekreativne aktivnosti koje bi Dravu približile gradu, a ujedno bi učinkovito djelovale na smanjenje mogućnosti zagađenja toka rijeke. – naglasio je Šiljeg.

Domaćini su zamjenika Šiljega upoznali i s detaljima planirane investicije trgovačkog društva „Čistoća“, koje na lokaciji Motičnjak namjerava uložiti u izgradnju objekta nove sortirnice za obradu neopasnog otpada. Riječ je daljnjem iskoraku u razvrstavanju i reciklaži otpada te njegovoj ponovnoj uporabi. Za tu je namjenu planirana izgradnja građevine ukupne površine oko 2.500 četvornih metara.

Sortirnica je projektirana za kapacitet od sedam tisuća tona godišnje. U preostalom dijelu građevine planira se urediti obavljanje djelatnosti ponovne uporabe odbačenih predmeta kao sto su tekstil ili stari namještaj.

Direktor „Čistoće“ Davor Skroza istaknuo je: – Na tim će poslovima biti zaposlene osobe s teškoćama i djelatnici tvrtke Čistoća koji zbog svoje životne dobi nisu u mogućnosti obavljati teže fizičke poslove.

Zamjenik ministra Mario Šiljeg dao je punu potporu ovom investicijskom projektu te naglasio kako i Ministarstvo zaštite okoliša potiče takve i slične programe, istaknuvši kako mnogi u Hrvatskoj još ne shvaćaju kako otpad nije samo smeće, već i znatan gospodarski potencijal.

Komentari