apel na grad

Zbog nesreće na raskrižju Miroslava Krleže i Krešimira Filića Reformisti ponovno traže izgradnju rotora

Objavljeno: 13.12.2016. 11:37

Zadnja izmjena: 13.12.2016. 11:39

Potaknuti ponovnom nesrećom na raskrižju Miroslava Krleže i Krešimira Filića u Varaždinu koja se dogodila 10. prosinca, Reformisti putem priopćenja ponovno apeliraju na Grad i odgovorne službe da ovu stavku stave u proračun i osiguraju sredstva za izgradnju rotora na spomenutoj lokaciji, za koju kažu kako je crna točka na varaždinskim prometnicama.

U priopćenju navode kako je predsjednik Vijeća 3. mjesnog odbora Nenad Koščak (Reformisti) već nekoliko puta upozoravao na ovaj problem. Također ističu kako je u svibnju 2015. godine Policijska uprava Varaždinska istaknula to mjesto kao prioritet u prometnoj infrastrukturi na području Grada Varaždina. Iz Grada Varaždina tada su rekli da je želja da radovi počnu još te 2015. godine, no s obzirom na činjenicu da je u tijeku izrada projektne dokumentacije te da je za istu potrebno ishoditi dozvole za gradnju, realno je da će radovi započeti tijekom 2016.

- Kraj je 2016. godine , a spomenuti rotor ne samo da nije započet, nego je maknut sa popisa prioriteta, a sredstva su usmjerena u gradnju drugih stvari. Podsjećamo gradonačelnika i gradske službe da se spomenuto crno raskrižje nalazi neposredno u blizini najveće osnovne škole u Varaždinu, kao i u blizini POS naselja, a frekvencija ovim raskrižjem vjerojatno je jedna od najvećih u gradu - stoji u priopćenju.

Reformisti predlažu da se na sporno mjesto postavi montažni kružni tok kao što je bio primjer u Gospodarskoj ulici, koji bi bio privremeno rješenje s ciljem sprečavanja novih prometnih nesreća.

 

Komentari