Župani Štromar i Bajs razgovarali o centrima izvrsnosti i JPP-u

Objavljeno: 02.10.2014. 07:46

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Varaždinska županija

S ciljem razmjene iskustva u ostvarivanju  projekata na području obrazovanja, župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs sa suradnicima posjetio je 1. listopada Varaždinsku županiju gdje je održan radni sastanak sa županom Varaždinske županije Predragom Štromarom.

Na sastanku je prvenstveno bilo riječi o centrima izvrsnosti te javnom-privatnom partnerstvu u školstvu.

Župan Štromar je gostima prenio iskustva u provođenju spomenutih projekata.

- Od 2006. godine izgradili smo trideset i dva objekta u školstvu po modelu JPP-a, a dodatna ulaganja u obrazovanje su i centri izvrsnosti pa tako danas imamo devet centara i desetog u pripremi u kojima radi stotinjak mentora i preko sedamsto učenika – istaknuo je župan Štromar te dodao kako je Varaždinska županija uvijek spremna prenijeti iskustva drugima.   

Župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs istaknuo je kako dvije županije  odlično surađuju na mnogim područjima.

- Varaždinska županija je korak ispred drugih županija u projektima JPP-a jer jedini imate iskustva u provođenju istih, a Bjelovarsko-bilogorska županija je uvijek spremna preuzeti dobre modele – rekao je župan Bajs te spomenuo kako će dvije županije i dalje razvijati odličnu suradnju u svim područjima.

Sastanku su prisustvovali i zamjenici župana Bjelovarsko-bilogorske županije Neven Alić i Đurđica Ištef Benšić te zamjenici župana Varaždinske županije Alen Kišić i Alan Košić te resorni pročelnici.

Komentari