Županiji i PU varaždinskoj nagrada za zakladu "Sveti Mihovil"

Objavljeno: 24.10.2014. 10:42

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Varaždinska županija

Izvor: Nagradu su primili Alen Kišić i Darko Jurčec

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatske dr.sc. Ive Josipovića u Opatiji se od 22. do 24. listopada održavaju Hrvatski dani sigurnosti – 8. Konferencija hrvatskih menadžera sigurnosti na kojoj će vodeći domaći i strani stručnjaci iz područja javne, privatne, korporativne i urbane sigurnosti bi razmijeniti i objediniti svoja iskustva.

U okviru konferencije Varaždinskoj županiji i Policijskoj upravi varaždinskoj, Povjerenstvo sastavljeno od uglednih članova, poput dekana VERN-a prof.dr.sc.Vlatka Cvrtile, predstavnika Ministarstva unutarnjih poslova te predstavnika različitih medijskih kuća, dodijeljena je nagrada za inicijativu godine – osnivanje zaklade "Sveti Mihovil" za prevenciju kriminaliteta kao najbolji projekt lokalne i područne (regionalne) samouprave za sigurnost zajednice.

Na prijedlog PU varaždinske, krajem prošle godine Odlukom vijećnika Županijske skupštine Varaždinske županije osnovana je Zaklada za prevenciju kriminaliteta. Zaklada je osnovana s temeljnom svrhom pružanja novčane i druge pomoći u realizaciji projekata i aktivnosti na prevenciji kriminaliteta i unapređivanju sigurnosti građana i imovine te promicanju i jačanju sigurnosti prometa na cestama i prevenciji ostalih delikventnih ponašanja na području Varaždinske županije.

Nagradu je u Hotelu Milenij u Opatiji u ime Varaždinske županije primio zamjenik župana Alen Kišić, ujedno i upravitelj Zaklade u prisustvu načelnika PU varaždinske Darka Jurčeca. Primivši ovu vrlo vrijednu nagradu zamjenik župana je istaknuo kako je ova nagrada priznanje nastojanju Županije da u suradnji s policijom napravi sve da spriječi kriminalne radnje i poboljša sigurnost svih građana.

- Izrazito dobra suradnja s našom Policijskom upravom i to bez uplitanja bilokakve politike prepoznata je i od strane ove udruge. I nadalje ćemo doprinositi pružanju podrške preventivnog djelovanja te podizanju svijesti građana i javnosti o važnosti i potrebi lokalne prevencije kriminaliteta na županijskoj razini - rekao je Kišić.

Inače, središnja tema ovogodišnjih Hrvatskih dana sigurnosti je poslovni zločin i način kako ga spriječiti, aktualan izazov za uprave trgovačkih društava i domaći sigurnosni sektor. Na okruglom stolu posvećenom ostvarivanju partnerstva između javnog i privatnog sektora sigurnosti u borbi protiv organiziranog kriminala očekujemo sudjelovanje predstavnika Državnog odvjetništva, Ravnateljstva policije MUP-a RH, Hrvatske udruge poslodavaca i Hrvatske udruge menadžera sigurnosti.

Komentari