nitko ne reagira

eTV|FOTO: Prljava voda do gležnja i crknuta mačka u podrumu ambulante u Donjoj Voći

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 30.08.2017. 14:34

Zadnja izmjena: 30.08.2017. 15:22

Foto: Luka Šalamun

Danas ujutro smo otišli u Donju Voću na poziv čitateljice koja živi u zgradi gdje se nalazi i ambulanta. U podrumu zgrade nas je dočekao smrad, paučina, plijesan i prljava smeđa voda do gležnja.

Prema njezinim riječima, voda je došla u podrum zbog samovoljnih radova načelnika općine Donja Voća Krune Jurgeca na zgradi ambulante. Kako nam je rekla, navukao je zemlju na zgradu prilikom koje je napravio pad, pa se sva voda slijeva u podrum ambulante. Osim toga, žlijeb na zgradi općine Donja Voća okrenut je prema zgradi ambulante, pa se voda isto slijeva prema zgradi.

Kako nam dalje govori, bio je upozoren prilikom izvođenja tih radova, međutim on i izvođač radova Stanko d.o.o iz Donje Voće, tvrdili su da će sve biti u redu.

- Provjerili smo i kod članova Općinskog vijeća Donja Voća te su nam i oni ustvrdili da je to sve rađeno na ruku načelnika općine Donja Voća. Prilikom izvođenja tih radova upozoreni su i Dom zdravlja Varaždinske županije i Stanoing kao upravitelj zgrade, međutim ni oni nisu poduzeli ništa.- govori nam čitateljica.

''Već mjesec dana nitko ništa ne poduzima''

Požalila se također kako ta voda stoji već mjesec dana i niko ne reagira na pozive i mailove. Kako kaže, podrum je u vlasništvu Doma zdravlja Varaždinske županije i oni ga  stanari nemaju pravo koristiti.

- Zvali smo Dom zdravlja,Varaždinsku županiju, Stanoing, načelnika, sanitarnu inspekciju i nitko ne poduzima ništa. Osim vode problem je i tome što se u podrumu nalazi leš mačka, širi se nesnosan smrad i zaraza. Nisu u pitanju samo stanari zgrade, nego i svi žitelji općine Donja Voća koji su korisnici ambulante i stomatološke ordinacije.- za kraj je rekla čitateljica.

Kontaktirali smo i načelnika Općine Krunoslava Jurgeca, no na naše pitanje nije htio odgovoriti već nam je rekao da mu pošaljemo službeni upit na mail.

Komentari