eTV Izborna anketa

eTV Izborna anketa: Varaždinci "šarali" – glasovi otišli lijevo i desno, očekuju “mrtvu utrku“

Objavljeno: 08.11.2015. 19:04

Zadnja izmjena: 25.01.2016. 08:24

Foto: Siniša Sović / Nikola Kokotec

Nakon što je proteklih nekoliko tjedana sve bilo u ozračju parlamentarnih izbora i predizbornih skupova političkih stranaka, građanke i građani Varaždina u nedjelju su izašli na biračka mjesta, te dali svoj preferencijalni glas onima od kojih očekuju pozitivne promjene...   

Naše sugrađanke i sugrađane upitali smo očekuju li nakon parlamentarnih izbora  promjene na bolje ili pak nastavak situacije na koju smo navikli prethodnih godina, te tko su njihovi favoriti. Iako su građani uglavnom istaknuli nezadovoljstvo sadašnjom situacijom u cijeloj državi i našem kraju, bilo je i onih koji nemaju zamjerke na rad prošle Vlade. Štoviše, ocjenjuju njezin rad pozitivnim...

- Nije nikakva tajna da su moji favoriti Zoran Milanović i koalicija “Hrvatska raste“. Naime, ja se ne želim vraćati u 1991. godinu i želio bih doznati od Tomislava Karamarka što je to Domoljubna koalicija i koga on smatra domoljubima. S druge strane, SDP ima kvalitetne nove ljude koji mogu i dalje voditi Hrvatsku – ustvrdio je Ivan Gotal.

Slično razmišlja i Suada Kelemen koja je, kako kaže, svoje povjerenje poklonila koaliciji stranaka bliskih svjetonazora, koje predvode SDP i HNS.

- Ove stranke napravile su prve pozitivne korake i u ovoj predizbornoj kampanji uspjela sam se upoznati s njihovim programom. No, svjesna sam da će napredak Hrvatske biti spor i moramo se strpjeti još deset godina – uvjerena je Kelemen.

Varaždinski umirovljenik Stanislav Golubić redovito obavlja svoju građansku dužnost i smatra da budućnost ovisi o tome “tko će pobijediti na izborima“.

- Nisam želio zaokružiti ni jednog od kandidata već samo odabranu listu – rekao je Golubić na kojeg se nadovezao Darko Skok koji također nije želio prognozirati rezultate izbora.

- Ni ja nemam favorita među kandidatima za ulazak u Sabor i bez obzira tko će biti na vlasti, ne očekujem velike promjene. Bit će ovo “mrtva“ utrka – izjavio je Skok dodavši da ga je smetala svađa između stranaka tijekom predizborne kampanje.

Mlade Varaždinke i Varaždinci, pak, smatraju kako pojedine stranke imaju programe koji se bave (i njihovim) aktualnim problemima.

- Nadam se da će se nakon ovih parlamentarnih izbora ipak nešto promijeniti na bolje – naglasila je Petra Pomper.

Priliku da glasa preferencijalno jedva je dočekao Zdenko Ernoić i to, kako kaže, “zbog poznanstva s kandidatkinjom za ulazak u Sabor na listi Reformista“.

- Za razliku od predsjedničkih, na izborima za parlament imamo široki spektar kandidata, te si možemo dati oduška. Moj favorit je Natalija Martinčević i nadam se da će pobijediti koalicija “Uspješna Hrvatska“ – istaknuo je Ernoić.

Dok čekamo prve neslužbene izborne rezultate, pogledajte eTV prilog s izjavama varaždinskih građanki i građana:  

Komentari