počeo špancirfest

eTV: Varaždinske ulice ispunili preformeri - ovakvo rolanje još niste vidjeli

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 18.08.2017. 20:09

Zadnja izmjena: 18.08.2017. 20:27

Foto: Mateja Rak

Danas je počeo Špancirfest i već prvog dana su Varaždinci, ali i okolni mještani pohrlili u Varaždin da vide što se ove godine pripremilo za njih. Ulice su ispunili štandovi i različiti preformeri, a nama je za oko zapeo jedan takav iz Njemačke.

Primjetili smo kako se mnoštvo publike na Korzu počelo premještati s jedne strane na drugu, djeca su bila posebno uzbuđena pa smo se odlučili približiti i vidjeti što se događa. Naišli smo na Ulika - uličnog preformera iz Njemačke koji je već prvi dan pokazao kako ove godine - nema labavo u Varaždinu .

Kako kaže, prvi puta je u Varaždinu, ali ga se publika već jako dojmila pogotovo djeca koja se nisu nimalo uplašila njegovih, nekada malo zastrašujućih nastupa. Inače, osim što nastupa po cijelom svijetu on je također i arhitekt i radi za Disney i velike cirkuse. 

Nakon što je malo isprobao kako Varaždinci dišu, odnosno, nakon što je par posjetitelja uvrstio u svoju točku, odlučio je izvesti točku za koju je rekao kako je opasna po život - kako za njega tako i za posjetitelje.

Ovakvo rolanje još niste vidjeli - pogledajte što je impresioniralo Varaždince. 

 

Komentari