Neizbježno pitanje

Karamarko u Varaždinu: HNS nije 'izgledan partner', izbori su gubitak vremena

Objavljeno: 18.04.2016. 16:51

Zadnja izmjena: 18.04.2016. 16:59

Foto: Siniša Sović / Foto agencija Sjever

Dan nakon unutarstranačkih izbora na kojima je kao jedini kandidat zadržao poziciju predsjednika stranke, Tomislav Karamarko u svojstvu prvog potpredsjednika Vlade boravio je danas u Varaždinu, gdje je nazočio potpisivanju Ugovora za dodjelu bespovratnih sredstava za izgradnju novog studentskog centra.

Novinare je, međutim, između zanimalo je li to – sve, odnosno mnoge je sama najava Karamarkovog dolaska asocirala na njegov nedavni boravak u Međimurju koji je zbog njegovih pohvala upućenih međimurskom županu protumačen kao izravan znak približavanja HNS-u.

No na izravno pitanje je li HNS izgledan partner HDZ-a nakon što je sada reizabran za predsjednika stranke, Tomislav Karamarko je izričito odgovorio "ne", a za „sve koji razmišljaju o prijevremenim izborima“ rekao da "nisu ozbiljni politički čimbenici, jer su svaki izbori gubitak vremena".

- Mi smo u desnom centru. Akcenat svega onoga što ja želim učiniti je na tome da ćemo se u sljedećem mandatu posvetiti isključivo - triput isključivo(!), gospodarstvu – rekao je novi stari predsjednik HDZ-a, a kao jedini razlog svog današnjeg dolaska u Varaždin naveo potpisivanje spomenutog Ugovora.

-  Doista sam sretan što sam danas ovdje. Ovo su sjajne prilike u kojima se vidi da se mogu uspješno koristiti EU fondovi, što je disciplina koju prošla vlada očito nije mogla i nije htjela savladati – zaključio je kritikom Karamarko.

 

Komentari