Poginuli su otac i dvoje djece, majka i treće dijete su kritično

Na magistrali u Slanom sudarili su se kamion i auto britanskih registracija. Majku su hitno operirali, ima unutarnje krvarenje i rupturu jetre. Dijete je teško ozlijeđeno

Objavljeno: 01.08.2014. 13:45

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

 

Ozlijeđeni dječak je, nakon što su ga liječnici u dubrovačkoj bolnici stablizirali, prebačen u splitsku bolnicu. Dječakova majka je trenutno na intenzivnoj u bolnici u Dubrovniku. 

Dubrovački dnevnik piše kako je vozač kamiona u potpunom šoku nakon nesreće. Rekao je da je vozač auta vjerojatno zbog mokrog kolnika izgubio kontrolu i udario u rubnik ceste, a onda podletio pod kamion. Antun Knego, upravitelj mehanizacija Cesta Dubrovnik, čiji je kamion, kaže da njihov djelatnik nema teže tjelesne ozljede, ali da je istraumatiziran. Nakon pregleda, liječnici su ga pustili na kućnu njegu.   

U teškoj nesreći poginulo troje Britanaca

Prema neslužbenim podacima, u teškoj prometnoj nesreći  na magistrali u Slanom poginulo je troje državljana Velike Britanije, otac (37) i dvoje djece.Majka (34) je u teškom stanju hitno prebačena u Opću bolnicu Dubrovnik gdje je hitno operirana. Ne zna se hoće li preživjeti. Treće dijete (8) je također u teškom stanju, ima ozljede prsnog koša, glave i zdjelice javlja Dubrovački vjesnik.

Majku su hitno operirali, djetetu ozljeđen prsni koš, glava i zdjelica

Majka i dijete su u vrlo teškom stanju politraume kolima Hitne pomoći dovezeni u našu bolnicu. Kod majke smo utvrdili unutarnje krvarenje i rupturu jetre, te smo ježurno operirali. Kod djeteta je utvrđeno više teških ozljeda prsnog koša, glave i zdjelice te se, zajedno s majkom, trenutačno nalazi na Odjelu intenzivnog liječenja jer su vitalno ugroženi - rekao je Dubrovačkom vjesniku ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik dr. Jerko Ferri Certić.

U okuci poviše dijela Slanoga zvanog Banje u četvrtak oko 7.53 sati sudarili su sekamion i automobil britanskih registarskih oznaka. Kamion navodno pripada cestarskoj službi, a vukao je praznu labudicu iz smjera Dubrovnika prema Slanom.

U teškoj nesreći je ozlijeđen i vozač kamiona (40) Dubrovnik cesta, a s njime je u Općoj bolnici trenutno upravitelj Antun Knego, javlja Dubrovački dnevnik

Komentari