VIDEO Bistrović: Koncentriran sam na memoare, a ne na optužbe

Piše: eVaraždin

Objavljeno: 17.09.2014. 09:17

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Načelnik Općine Bednja, Mirko Bistrović odgovorio je bivšem djelatniku Općine Bednja, Ivanu Hrupačkom...

Prije tjedana nad bednjanskim načelnikom, Mirkom Bistrovićem dovršeno je kriminalističko istraživanje zbog sumnje na zloupotrebu položaja i ovlasti. Sumnja se da je Bistrović iskorisio svoj položaj načelnika kao i ovlasti koje je imao te je tijekom 2009. i 2010. godine donio i potpisao odluke o odobravanju financijskih sredstava za plaćanje odvjetničkih usluga u postupcima u kojima je odvjetnik zastupao osobno 65-godišnjaka. Plaćanja su vršena sredstvima iz proračuna Općine, na koji način je oštetio Općinu za iznos veći od deset tisuća kuna, a sebi pribavio protupravnu imovinsku korist.

Nakon izvršenog kriminalističkog istraživanja, u redakciju nam se javio Ivan Hrupački koji je podnio prijavu Državnom odvjetništvu. Naime, Hrupački je bio općinski djelatnik do 2009. godine te tvrdi da je 2001. godine degradiran s mjesta voditelja općinskih financija u komunalnog redara. Od tada se između njega i Općine Bednja vodilo  desetak sudskih sporova, a isplaćena mu je razlika u plaći od 2002. do 2009. godine u iznosu od 250,000 kuna.
Neki od sprova odnose se na tužbe protiv načelnika Bistrovića i općinskih djelatnika pa on ističe da nije moguće da se sadašnjeg načelnika sumnjiči za iznos 10,000 kuna.

-Budući da se vodilo nekoliko postupaka protiv načelnika Bistrovića, a u svim ga je zastupao odvjetnik Božić, vjerujem da je nije u pitanju samo 10,000 kuna već mnogo veći iznos - ističe Ivan Hrupački.
No, Bistrović ističe da je riječ o postupcima protiv njega kao načelnika što znači da Hrupački automatski vodi spor protiv Općine.

- Odlukom Općinskog vijeća sve odvjetničke usluge u sudskim postupcima protiv načelnika ili zaposlenika općine, Općina plaća iz proračuna - ističe Bistrović koji tu ne vidi ništa sporno.

- Između mene i Hrupačkog postoje samo dvije privatne tužbe. Jednu je presuda u moju korist, a druga u korist Hrupačkog. Za presudu u moju korist, bit će isplaćena naknada pa će se taj rasporediti. Tako da njegove navode ne želim komentirati - zaključio je Bistrović, pokazujuć nam materijal za memoare koje se sprema napisati.

Komentari