VIDEO: Pomper Sessions - novi projekt varaždinske alternativne glazbene scene

Objavljeno: 25.03.2015. 12:11

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Pomper Sessions

Varaždinska alternativna glazbena scena bogatija je za još jedan odličan projekt iz kućne radinosti Varaždinca Dine Pompera "Pomper Sessions".

Pomper Sessions u potpunosti je nekomercijalan projekt kojim se želi stvoriti protuteža valu komercijalnih izvođača koji su zasitli naš grad.

- Radi se o čisto dobroj volji i inicijativi mene u ulozi producenta i bendova koji sviraju. Cilj nam je imati mjesto, odnosno kanal gdje se alternativnija varaždinska scena može predstaviti i pokazati svoju svirku. Htjeli bismo da se ovim projektom stvori određena protuteža ovom valu komercijalnih izvođača koji su zasitili grad posljednjih godina - doznali smo od Dine Pompera.

Bendovi u snimkama nastupaju ili akustično ili prearanžirano minimalistički, a svakog mjeseca u mali kućni studio pozvan je jedan bend ili izvođač.

- Svakog mjeseca pozovem jedan bend ili izvođača u moj mali privatni kućni studio da izvede jednu stvar live i snimimo video. Mogu izvoditi autorske stvari ili obrade. Svi snimaju istovremeno i live u jednom tejku, bez dosnimavanja traka, uljepšavanja, ogoljelo i akustično - rekao nam je Pomoper.

Prvi Pomper Session snimljen je s varaždinskim rock bendom Jam Ritual, a više informacija o samom projektu mogu se pronaći na Facebook stranici Pomper Sessions.

- Ovo je nešto u sasvim drugačijem izdanju nego smo ih navikli čuti. Snimljeni su svi zajedno live u jednom tejku, prvi put bez distorzije - najavio je Pomper, a kako to zvuči pogledajte u videu.

Komentari