FOTO: Arboretum Opeka – 'reset' za dušu i tijelo poslije prazničkog 'ludila'

Piše: am/it

Objavljeno: 02.01.2016. 15:34

Zadnja izmjena: 22.02.2016. 10:32

Foto: FOTO: Siniša Sović

Ako vam je već dosta prepunih blagdanskih trpeza, opuštanja do dugo u noć uz glasnu glazbu, buku mase ljudi i pokoju čašicu više te – opet previše jedenja, preporučamo vam šetnju perivojem Arboretum Opeka koji je kao da je utonuo u zimski san te ga se ne tiče ništa od onoga što se ovih dana oko njega događa.

Zidine sablasno praznog dvorca stisla je studen, a inje uokvirilo sve raslinje i travu oko dvorca. Nigdje nikoga. No, možda je upravo to najbolji razlog da u tišini uvijek oku ugodnoga perivoja sutrašnju prvu nedjelju u novoj godini iskoristite za smiraj duše i tijela nakon blagdana, jednoga za drugim.

Temperature su se danas spustile ispod ništice, prognostičari najavljuju snijeg te se čini da je prava zima tek pred nama. Koji su uspjeli spojiti dane do srijede, Sveta Tri kralja, neka ih iskoriste jer u 2016. biti će malo prilike za „spajanja“. Uz svježe voće, naročito limun i poslovični češnjak, stručnjaci za detoksikaciju organizma preporučaju kupus, ciklu i zeleni čaj.

Bilo da vam je ona potrebna ili ste ovih dana uspjeli biti među rijetkim „suzdržanima“, šetnja još nikoga nije „ubila“. Za odmor duše zato vam preporučamo perivoj Arboretum Opeka, a u našoj fotogaleriji pogledajte kako izgleda ovih dana:

Komentari