FOTO: Biskup Mrzljak i ove godine pohodio djedove i bake u Domu za starije

Objavljeno: 19.12.2015. 18:58

Zadnja izmjena: 22.02.2016. 15:11

Foto: Josip Novak

Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak pohodio je u subotu Dom za starije i nemoćne osobe u Zavojnoj gdje je tradicionalno uoči Božića predvodio euharistiju na kojoj su sudjelovali korisnici te vodstvo i osoblje ove ustanove koja skrbi o osobama treće dobi...

Na početku euharistije biskupa je pozdravio i zaželio mu dobrodošlicu pater Branko Kosec, župnik koji inače svake subote služi Sv. misu za korisnike i zaposlenike Doma za starije.

U propovijedi, mons. Mrzljak je obećao kako će doći svaki puta kada bude u mogućnosti, najmanje dva puta godišnje.



- Osim varaždinskog, potrudit ću se da posjetim domove u Čakovcu i Koprivnici, najkasnije do Sveta tri kralja. Štićenicima Doma za starije je najvažnije da im se uputi topla riječ, pogotovo onima koji su sami i nemaju rodbinu – rekao je varaždinski biskup s kojim je suslavio p. Kosec.

Na svemu im se zahvalila ravnateljica Doma Tamara Ljubić, naglasivši veliku važnost njihova dolaska svake subote i uoči velikih blagdana.



- To mnogo znači korisnicima koji više ne mogu fizički nazočiti svetim misama, odnosno onima koji su smješteni na odjelima pojačane njege – istaknula je Ljubić.

Misa je i ove godine bila pjevana, a kako je to sve skupa izgledalo pogledajte u našoj fotogaleriji:

Komentari