FOTO: Filmsko uprizorenje rođenja Isusova u Varaždinu - djeca oduševljena viđenim i životinjama

Objavljeno: 25.12.2015. 19:44

Zadnja izmjena: 22.02.2016. 13:03

Foto: Nikola Kokotec

Danas se u Varaždinu održala tradicionalna manifestacija "Žive jaslice" Udruge sv. Lovro - zajednice Cenacolo. Jaslicama se, uz sjajnu scenografiju, domaće životinje i kostimiranu glumačko-plesnu ekipu oživila atmosfera Isusovog rođenja... 

Posjetitelji su tako mogli uživati u predstavama u trajanju od 30 minuta te imali priliku prošetati Betlehemom, fotografirati se s kostimiranim glumcima, životinjama te se informirati o glavnom organizatoru, zajednici Cenacolo iz Varaždina. 

Naime, u izradi scenografije sudjelovali su volonteri iz navedene zajednice koji su složili veliku štalicu, kovačnicu, svratište, dućan, most, bunar te info štand. Betlehem u malom na 80 četvornih metara oživili su kovači, pastiri, plesači i stolari. Posebnu pažnju gledatelja plijenila je Sveta obitelj, kao i građani Betlehema s domaćim životinjama koje su dovezene iz staje. Ovog puta pokroviteljstvom pomogao je i grad Varaždin. 

Ivica Dobranić iz zajednice Cenacolo rekao je da su pozornicu za navedene predstave pripremali oko tjedan dana te su samostalno na kreativan način izradili većinu materijala:  

- Glumci su volonteri, kostime smo posudili iz HNK Varaždin te su životinje naše. Pozivam sve da posjete nadolazeće predstave sutra, na Štefanje te 2., 3. i 6. siječnja, rekao je Dobranić

Pogledajte kako je to izgledalo u našoj fotogaleriji: 

Komentari