FOTO: Humanitarna predstava 'Pivo' napunila gledalište HNK – pogledajte tko je sve došao

Objavljeno: 29.11.2015. 10:33

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 11:29

Foto: Josip Novak

U organizaciji Rotary Cluba Varaždin 1181 u subotu je u prepunom gledalištu varaždinskog HNK održana humanitarna predstava 'Pivo' u sklopu akcije prikupljanja sredstava za Udrugu “Stakleno zvono“, koja pomaže osobama s autizmom sa varaždinskog područja...

Zahvaljujemo svima koji su se pridružili ovom kulturno-humanitarnom događaju i kupnjom ulaznice za predstavu podržali ovu našu akciju, naglasio je Darko Mehun predsjednik RC Varaždin 1181. Varaždinski rotarijanci su humanitarnu akciju osmislili kako bi pomogli osobama s autizmom na poticaj Udruge “Staleno zvono“.

- Na području naše regije trenutno ima više od tisuću osoba koje imaju spomenuti poremećaj. Udruga “Stakleno zvono“ provodi niz aktivnosti za koje su im nužna financijska sredstva i odlučili smo im donirati sav prihod od ulaznine za urnebesnu komediju „Pivo“ Mire Gavrana u režiji Helene Buljan – istaknuo je Mehun dodavši da su članovi  RC Varaždin 1181 izuzetno zadovoljni odazivom građana i podrškom lokalnih medija koji su se također uključili u humanitarnu akciju.



Varaždinski rotarijanci namjeravaju se uključiti i u veliki projekt izgradnje Centra za autizam.

- Centar će biti izgrađen u Nedelišću, zemljište i projektna dokumentacija su pripremljeni. No, realizacija projekta iziskuje značajna financijska sredstva i nastojat ćemo ih osigurati preko naših međunarodnih fondova. Za takve namjene Rotary na globalnom nivou ima rezervirana sredstva i uvjeren sam kako će u idućih godinu ili dvije sve biti završeno – rekao je Mehun.  

Osvrnuo se i na suradnju s glumačkim ansamblom Teatra Gavran koji će na proljeće ponovno gostovati u Varaždinu,  s predstavom Sladoled.



- Dok nas predstava Pivo vodi kroz situacije koje su mnogi od nas proživjeli s roditeljima ili s djecom, 'Sladoled' polemizira odnose između majki i kćeri. Spomenutim predstavama prethodila je 'Lutka', koja u prvi plan stavlja odnose između muškaraca i žena – zaključio je Mehun.

Kako je to sve skupa izgledalo pogledajte u našoj galeriji fotografija:

Komentari