FOTO “Kaj vu duši“: Vinica po drugi put ugostila 'najzagorskiji' od svih koncerta

Objavljeno: 14.12.2015. 16:38

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 08:17

Sudeći prema broju posjetitelja te pljesku, mještani općine Vinica i brojni gosti u nedjelju su  ponovo pokazali veliki interes za glazbenu  priredbu „Kaj vu duši“, koju su putem direktnog prijenosa iz viničke dvorane mogli pratiti i svi slušatelji Radio Kaj-a...   

Naime projekt održavanja serije koncerata “Kaj vu duši“ ekipa Radio KAJ-a provodi  već niz godina, a u Vinici je održan već po drugi put.  Na početku koncerta prisutne je   gledatelje i slušatelje prijenosa pozdravio načelnik Općine Vinica zahvalivši pritom direktoru i djelatnicima spomenute radijske kuće na suradnji u realizaciji koncerta, svim sponzorima koji su pomogli da se koncert održi, svim izvođačima.



To je razumljivo jer oni su čuvari našeg kulturnog blaga i našeg identiteta, njegujući naš „kaj“ jer kako je rekao Marijan Kostanjevac “u svakoj našoj ispjevanoj zagorskoj i kajkavskoj pjesmi  spominje se naš mali  čovjek, radnik, težak, siromak, dojučerašnji  ratnik... Na kraju svojeg obraćanja, načelnik je poželio svima da zaborave na brige i prepuste se pjesmi i veselju, te ujedno svima čestitao nadolazeće božićne blagdane.  

Koncert je otvorio Ivica Pepleko s pjesmom „Kaj vu duši“ skladanom upravo za potrebe ovog glazbenog spektakla, a zatim su zaredali nastupi poznatih izvođača kajkavskih popevki.



Bili su tu Faringaši, Lucija Job i Višnjički tamburaši,  Frajkani, Iva Ranogajec Inkret,  Andrija Kos i Ivan Benc, a posebno oduševljenje  izazvali su vinički izvođači, neki već dulje prisutni i dobro poznati na Kaj sceni poput „Viničkih  tamburaša“, tamburaškog sastava „Krijesnice“ i  viničke glazbene uzdanice Gabriele Hrženjak.

Publiku je oduševio nastup sve prepoznatljivijih članica ŽVS Leluja“ koje djeluju u sklopu KUD-a Vinica, a ovaj put predstavile su se svojim autorskim skladbama „Nek popevka zleči vse“ i „Vinica moja, moj rodni kraj“.  



U gotovo dvosatnom programu slušatelji su imali prilike čuti veliki broj popularnih kajkavskih popevki, a gledatelji u viničkoj dvorani bili su izvrsna publika, jer osim što su svakom izvođaču bili dobra glazbena kulisa, svakog od njih nagradili su velikim pljeskom.

Uz Općinu Vinica, kao glavnog pokrovitelja, održavanje ovogodišnje priredbe financijski su pomogli brojni lokalni vinički poduzetnici, a kako je to sve skupa izgledalo pogledajte u našoj fotogaleriji:

 

 

Komentari