FOTO/VIDEO: Lijepo vrijeme i povoljan vjetar "pozvali" paraglidere na Ivanščicu

Objavljeno: 12.04.2015. 20:15

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Nikola Kokotec, VIDEO: Marko Mihin

Izvor: galerija-images/paragliding

Danas su iznimno lijepo vrijeme te povoljni vremenski uvjeti za letenje okupili stotinjak paraglidera iz cijele Hrvatske koji su uživali u prekrasnom letnom danu te pokušali napraviti što duži let. 

Tako se u jednom trenutku iznad Ivanščice moglo vidjeti i 50 "krila" kako opušteno "vrte" termalni stup te skupljaju vsinu da bi mogli napraviti prelet.

Isto tako održano je i prvo kolo Hrvatske paragliding lige. Ovo je prva manifestacija takvog tipa u Hrvatskoj na kojoj se mogu natjecati svi piloti bez obzira na klasu krila.

Sam tip natjecanja i pravilnik preuzet je od Slovenskog Paragliding saveza koji u takvom obliku funkcionira već dugi niz godina. 

- U samu ligu prijavilo se 80 pilota, dok se na startu danas pojavilo njih 30. Utrka je bila duga oko 40 kilometara pa su tako natjecatelji morali preletjeti iz Ivančice do Trakošćana te se nakon toga Vratiti u Cerje Nebojse, potom na Donju Voću te u završnici sletjeti u Ivancu - rekao nam je Darko Potočki, jedan od organizatora lige.

Neslužbeno doznajemo da su prvi krug lige uspješno završila tri pilota, a rezultati će biti poznati kada svi piloti dostave svoje GPS trackove.

{gallery}paragliding{/gallery}

Komentari