FOTO: Održan tradicionalni "Fašnik v Svibovcu Podravskom"

Objavljeno: 19.02.2015. 09:21

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zvonimir Mikašek

Izvor: galerija-images/fasnik svibovec podravski

Kraj fašničke proslave u Općini Sračinec obilježen je jučer, kada je u Svibovcu Podravskom održan tradicionalni "Fašnik v Svibovcu".

Dugogodišnju tradiciju ove vesele manifestacije ponovni su uspješno održali članovi Udruge za očuvanje starih običaja Črepičar i Mjesni odbor Svibovec Podravski.

Nakon mimohoda prvi su se predstavili učenice i učenici prvog do četvrtog razreda Osnovne škole Sračinec - područne škole Svibovec Podravski, koji su veselim recitacijama, pjesmom i plesom uveseljavali gledatelje.

Za vrhunac fašničke priredbe pobrinuli su se članovi udruge Črepičar koji su i ove godine upriličili fašničko vjenčanje. Ovaj običaj, specifičan za Svibovec Podravski, po svemu nalikuje normalnom vjenčanju, samo su "mladenci" malo drugačiji.

Ove ih je godine svojom posjetom počastila i "Kolinda", a od rimovanih pošalica nije bila pošteđena općinska uprava, ali i mnogobrojni stanovnici Svibovca koji su u prošloj godini ostvarili neki "uspjeh" koji je trebalo ovjekovječiti.

Ranije na fašnički utorak djeca iz Dječjeg vrtića Bambi posjetila su Općinu gdje ih je dočekao načelnik Božidar Novoselec i djelatnici Općine.

{gallery}fasnik svibovec podravski{/gallery}

Komentari