FOTO Praznično jutro na Dravi: Uz ribičiju se toliko opustim da zaboravim vući udicu

Objavljeno: 08.10.2015. 11:12

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:04

Foto: Nikola Kokotec

Praznično, tmurno jutro iskoristili smo i krenuli put rijeke Drave gdje je nekolicina ribiča strpljivo pecala. Ističu da nije važan ulov, već odmor za živce...

Jutro smo preveli na Dravi i u tom periodu sreli svega tri ribiča. Dvojica su pecala u čamcu i strpljivo čekala ulov.

Ribič iz Međimurja, koji na Dravu dolazi svakodnevno, pecao je uz obalu. Riječ je o penzioneru kojem je ribičija čisti hobi i razonoda.

- Uz pecanje se najbolje opustim i imam vremena razmisliti o svim brigama koje me muče te o svim potezima u životu. Ponekad se toliko zamislim da zaboravim vući udicu - rekao je ribič iz Međimurja kojem nije važan ulov.

- Nije važan ulov, već opuštanje. Bolje tako nego da to vrijeme provedem u kafiću - dodao je ribič koji se žalio na nizak vodostaj Drave zbog sanacije nasipa.

- Kad sam ujutro došao, Drava je tekla u krivom smjeru što je posljedica saniranja nasipa i hidroelektrane. Zbog sanacije ima osjetno manje ribe, ali i dalje dovoljno - istaknuo je ribič koji peca malu ribu koju će staviti na roštilj.

Na Dravi u praznično jutro nije bilo mnogo ribiča zbog ribičkog natjecanja u Međimurju. No, stigle su mačke, inače redoviti dravski gosti, koje su čekale da im ribiči dobace koju ribu.

Kako je sve izgledalo pogledajte u fotogaleriji Nikole Kokoteca:55

Komentari