FOTO: Presečani zasukali rukave i na zgarištu ponovno izgradili svoju drvenu kućicu iz snova

Objavljeno: 19.11.2015. 18:55

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 13:12

Foto: Siniša Sović

Nakon što je sredinom travnja izgorjela do temelja, ovih se dana drvena kućica Športsko rekreacijskog društva u Presečnu Donjem ponovno izdigla iz pepela, zahvaljujući brojnim donatorima i mještanima koji sudjeluju u njenoj izgradnji...

FOTO: U Presečnom kod Novog Marofa izgorjela "kućica" uz igralište
FOTO: Materijalna šteta na izgorjeloj "kućici" u Presečnom čak 200,000 kuna

Radovi na izgradnji kućice dobro napreduju, a trebalo nam je gotovo pola godine kako bi nabavili drvenu građu i sav ostali građevinski materijal, rekao je Jeronim Štorga, dopredsjednik Športsko rekreacijskog društva Presečno Donje (ŠRD), koji se poput ostalih sumještana silom prilika prihvatio pila i zidarskih žlica.



- U velikom požaru koji je izbio 18. travnja, naša kućica u kojoj smo održavali sastanke i različita druženja u potpunosti je izgorjela. Šteta je bila oko 200 tisuća kuna i vatra je uništila sav inventar – podsjeća Štorga.

Članovima ŠRD-a nije preostalo drugo nego da se sami pobrinu za obnovu kućice u čemu su im pomogli brojni donatori među kojima su tvrtke Comet i Knauf Insulation te župnik vlč. Mario Rukelj.

- U akciju se uključio i Grad Novi Marof kupnjom crijepa. Objekt smo morali izgraditi od temelja i do sada  smo postavili zidove, te nam predstoji prekrivanje krovišta. Želja nam je da kućica bude završena do Božića kako bi u njoj mogli organizirati tradicionalnu podjelu darova mališanima iz našeg Mjesnog odbora – naglasio je Miroslav Štroga, predsjednik ŠRD-a.



Dodao je da ovim putem članovi Športsko rekreacijskog društva zahvaljuju svima koji su svojim donacijama i radom pomogli izgradnju kućice koja je smještena na igralištu u Presečnom.

Nakon njenog ponovnog stavljanja u funkciju, nosim sportaša i rekreativaca na svoj će račun doći budući mladenci i svi ostali mještani koji je žele koristiti za različita druženja.  


 

Komentari