FOTO: Proslavu 46. obljetnice Geotehničkog fakulteta uveličala Lidija Horvat Dunjko

Objavljeno: 21.12.2015. 17:18

Zadnja izmjena: 22.02.2016. 14:38

Foto: Siniša Sović

Geotehnički fakultet Sveučilišta u Zagrebu proslavio je 21. prosinca 2015. godine 46. godišnjicu postojanja i 25. godišnjicu osnivanja odnosno prerastanja nekadašnje Više tehničke rudarske  geoistraživačke škole u Geotehnički fakultet...


Proslavi Dana fakulteta nazočili su brojni uzvanici i ugledni gosti iz akademske zajednice i gospodarstva kao što su prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije, akademik Mirko Zelić, član Predsjedništva HAZU, dekani i prodekani mnogih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, predstavnici Županije varaždinske i gospodarskih tvrtki te zaposlenici i studenti Geotehničkog fakulteta.

Nazočnima se prigodnim govorom obratio obnašatelj dužnosti dekana, izv. prof. dr. sc. Josip Mesec u kojem se osvrnuo na razvojni put sadašnjeg Geotehničkog fakulteta, uspjehe postignute u proteklom razdoblju i razvojnim planovima u aktualnoj akademskoj godini.

Ovom prigodom podijeljene su nagrade i priznanja najboljim studentima, znanstvenicima i djelatnicima Fakulteta za postignute rezultate i doprinose u razvoju i ugledu Fakulteta.

Svečanost je uveličana izvanrednim nastupom sopranistice Lidije Horvat Dunjko, profesorice na Muzičkoj akademiji u Zagrebu koja je izvođenjem nekoliko poznatih pjesama i odlomaka iz opereta oduševila sve prisutne.

Komentari