FOTO: Robo-spektakl u Varaždinu oduševio publiku

galerija-images/roboticari

Objavljeno: 09.12.2014. 10:43

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Robofreak

Varaždin je u subotu bio domaćin natjecanja osnovnih i srednjih škola u robotici, RoboCup Junior Open Varaždin, u okviru 1. kola hrvatske lige robotičara Hrvatskog robotičkog saveza. Na natjecanju je sudjelovalo čak 80 ekipa s ukupno 180 natjecatelja i 45 mentora te sudaca volontera...

Natjecatelji su se ogledali u osam kategorija: Rescue A Primary i Secondary, Rescue B, Soccer Primary i Secondary, RoboDance Primary i Secondary. Organizatori natjecanja dodijelili su nagradu i za najmaštovitije: NAJFORA robot.

Natjecanje je otvorio varaždinski gradonačelnik Goran Habuš izrazivši zadovoljstvo zbog organizacije ovakvog događaja kojeg je podržao i Grad Varaždin, osiguravši smještaj natjecateljima iz Slovačke i udaljenih dijelova Hrvatske. Otvaranje su uveličali KUD Željezničar sa svojim folklorašima, te plesni klub Scorpio iz Zagreba.

- Prvi put smo u Hrvatskoj vidjeli RoboDance kategoriju natjecanja koja je budila oduševljenje publike svojom maštovitošću. U njoj učenici trebaju napraviti malu predstavu u kojoj roboti također trebaju slijediti tijek radnje. Pobijedili su Robobistrići, drugi su bili RIKDance a treći 2G&B. Osim RoboDance-a, i kategorija RoboSoccer (nogomet) je u Varaždinu prvi put predstavljena u Hrvatskoj – ističu organizatori iz Udruge Robofreak.

Inače, u kategoriji RoboSoccer natjecale su se i ekipe pristigle iz Slovačke koje su bile prve u RoboSoccer Primary kategoriji.

Varaždinski osnovnoškolci, ekipa Autobots, Noa Šoić i Pavao Želimorski, briljirali su na ovom natjecanju u kategoriji Rescue A Primary i bez greške odvozili obje vožnje, te tako osvojili pehar za prvo mjesto.

Varaždinsko-zagrebačka ekipa Croatian Robotic Association, Ivan Kolarić i Janko Pribičević, već tradicionalno osvajaju prvo mjesto u Rescue B kategoriji. Ivan Kolarić je i u novoj RoboSoccer Secondary kategoriji u ekipi sa Matejem Novosadom i Rokom Paraćem osvojio prvo mjesto.

Organizator natjecanja, Udruga Robofreak, zahvaljuje na podršci Gradu i gradskim udrugama, te sponzorima iz Varaždina i Zagreba, kao i osobama zaduženim za organizaciju.
{gallery}roboticari{/gallery}

Komentari