FOTO Škvarić: U Lepoglavi ćemo se nastaviti baviti politikom koja ima sadržaj

galerija-images/lepoglava 2014 svecana sjednica vijeca zstanko

Objavljeno: 09.12.2014. 11:19

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

Uz dvije himne, hrvatsku i slovenski, započela je 8. prosinca svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Lepoglave, povodom Dana ovog grada.

Dom kulture napunili su brojni gosti i uzvanici među kojima su se našli župan Predrag Štromar, saborski zastupnici Milorad Batinić i Dubravko Bilić, predsjednik gradskog vijeća Varaždina Josip Hehet, zamjenik ministra gospodarstva Alen Leverić, župan občine Loška dolina Janez Komidar te brojni drugi.

Svima im je dobrodošlicu poželio Robert Maček, predsjednik vijeća Lepoglave, kazavši da je Vijeće održalo devet sjednica te da su odluke donesene bez obzira na stranačku pripadnost, u toleranciji i konstruktivnoj atmosferi, a sve u interesu građana i napretka Lepoglave.

- I dalje ćemo se nastaviti baviti politikom koja ima sadržaj. Naši građani kad izađu iz svojih domova svaki dan mogu vidjeti nešto novo - u svom je govoru istaknuo Marijan Škvarić, gradonačelnik Lepoglave.

Gradonačelnik je pobrojio i brojne projekte koji su ostvareni u proteklom razdoblju: Lepoglava je proglašena Europskim gradom sporta, najvažniji za promociju su bili Lepoglavski dani i Festival čipke, ulaganje u infrastrukturu je 10 milijuna kuna, osigurana su sredstva za pročistač naselja Kamenica iz IPARD programa, 800 000 kuna za ceste, po milijun kuna otišlo je na nogostupe i sanaciju klizišta, iz Fonda za energetsku učinkovitost stiglo je 5 milijuna kuna za energetsku učinkovitost, nastavlja se razvoj gospodarske zone, ulagalo se u obrazovanje te brojni drugi projekti.

- Vrijediš onoliko koliko prijatelja imaš - rekao je Škvarić, a nakon toga je slijedilo potpisivanje povelje o bratimljenju s županom občine Loška dolina Janezom Komidarom.

Za sposobnost gradske uprave Lepoglave i Lepoglavčana, posebno u privlačenju sredstva, pohvale su dali župan Štromar, zamjenik Leverić i Milorad Batinić.

Svečana sjednica je završila dodjelom javnih priznanja zaslužnima. Priznanja su dodijeljena Keramici Auguštanec, Nezavisnoj udruzi mladih, zaslužnom sportašu Stjepanu Ficku, Mariji Rodek za dugogodišnji rad u školstvu te posmrtno njezinom suprugu, profesoru Antonu Rodeku.

{gallery}lepoglava 2014 svecana sjednica vijeca zstanko{/gallery}

Komentari