FOTO: Svečano otvorenje novouređene Srednje škole Ludbreg

galerija-images/srednja skola ludbreg otvorenje

Objavljeno: 21.02.2015. 13:52

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Nikola Kokotec

U petak je održano svečano otvorenje novouređene Srednje škole Ludbreg kojem su  uz domaćine nazočili predstavnici Grada, Varaždinske županije te Sabina Glasovac, pomoćnica ministara znanosti, obrazovanja i sporta...

Tim povodom održana je i svečana sjednica uz Dan škole te prigodni program kojeg su izveli učenici.  Ludbreški srednjoškolci prvih dana veljače napokon su useljeni u svoje novouređene prostore u samom centru Ludbrega, odnosno u istočnu zgradu dvorca Batthyany.

- Srednja škola Ludbreg jedna je od najmlađih u Hrvatskoj i ponosni smo na ovaj uspješan poduhvat Varaždinske županije i Grada Ludbrega koji je realiziran uz svesrdnu pomoć Ministarstva regionalnog razvoja – naglasio je Josip Zdelar, ravnatelj ove srednjoškolske ustanove kojoj predstoji upis treće generacije polaznika.

S obzirom da je već krenula upisna kampanja, vrata škole otvorena su svaki dan svim budućim učenicima i njihovim roditeljima.

- Srednjoškolci na raspolaganju imaju 22 prostorije. Osam učionica, informatički kabinet, učionicu za kemiju-biologiju-fiziku, zbornicu, prostorije za pedagoga, psihologa, za računovodstvo, malu knjižnicu koja je ujedno i dnevni boravak... Na ulazu u školu je rampa za invalide i za njih je uređen i jedan toalet – ističe Zdelar.

Projekt uređenja istočne zgrade dvorca Batthyany vrijedan je gotovo dva milijuna kuna, a učenici i nastavnici ne skrivaju zadovoljstvo jer rade i uče u prekrasnim prostorima:
{gallery}srednja skola ludbreg otvorenje{/gallery}

Komentari