FOTO: Tisuće vjernika na polnoćkama u varaždinskoj katedrali i župnim crkvama dočekalo Božić

Objavljeno: 25.12.2015. 08:58

Zadnja izmjena: 22.02.2016. 13:11

Foto: Nikola Kokotec

Varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak predvodio je u božićnoj noći misu polnoćku u prepunoj katedrali Uznesenja Blažene djevice Marije u kojoj se na euharistijskom slavlju kao i svake godine okupilo mnoštvo vjernika iz varaždinskih i okolnih župa...

Na početku mise biskup Mrzljak pozdravio je sve okupljene i u homiliji je između ostalog kazao kako su se sabrali da bi proslavili Rođenje Isusovo, veliko otajstvo kršćanske vjere - silazak Božje riječi među ljude i utjelovljenje Sina Božjeg.

Na kraju mise mons. Mrzljak uputio je svima čestitku uz svetkovinu Rođenja Isusova sa željom da se Božja riječ nastani u njihovom životu i prati ih kroz život.



Svetkovina rođenja Isusova proslavljena je u kapucinskoj i franjevačkjoj crkvi, te u najstarijoj varaždinskoj župnoj crvi sv. Nikole u kojoj je misno slavlje uveličano liturgijskim pjevanjem.

- Kršćani vjeruju kako se u božićnoj noći rodilo dijete za čitavo čovječanstvo. Rodio se u Betlehemu spasitelj za sve narode. Isus je postao čovjekom za sve ljude svijeta, ali ne zato da vlada palicom, silom i oružjem, niti da podjarmljuje slabe i nemoćne. Njegova vlast je posve druge naravi i njegovim je dolaskom naviješteno beskrajno čovjekoljublje – naglasio je u homiliji župni vikar Marko Zadravec.

U našoj fotogaleriji donosimo vam dio svečane božićne atmosfere:

Komentari