FOTO: U varaždinskoj pučkoj kuhinji na Veliki petak podijeljeno 300 obroka

Objavljeno: 03.04.2015. 13:46

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Siniša Sović

Izvor: galerija-images/pucka kuhinja veliki petak 2015

Već tradicionalno uoči Uskrsa, Pučku kuhinju Caritasa Varaždinske županije posjetili su županijski i gradski čelnici te su zajedno s varaždinskim biskupom mons. Josipom Mrzljakom sudjelovali u podjeli blagdanskog objeda korisnicima pučke kuhinje.

Podijeljeno je oko tristotinjak obroka, a varaždinski biskup mons. Mrzljak naglasio je važnost karitativnog djelovanja kako crkvenih tako i lokalnih vlasti.

Ravnatelj biskupijskog Caritasa Ante Šola je bio vidno zadovoljan ovom tradicionalnom akcijom te se zahvalio svima koji su doprinjeli da i ove godine korisnici pučke kuhinje imaju pravi blagdanski objed.

- Zahvaljujem se Varaždinskoj biskupiji, ali i Gradu Varaždinu i Varaždinskoj županiji na organizaciji ovog objeda. Mislim da smo opet pokazali da ovo blagdansko vrijeme zbližava ljude u akcijama koje imaju humanitarni karakter - rekao je Šola te dodao kako se u pučkoj kuhinji svakodnevno priprema oko 300 toplih obroka, dok se za najveće godišnje blagdane, kao što su Božić i Uskrs korisnicima dijele tzv. lunch-paketi.

Ove godine se u akciju dijeljenja paketa uključio i Bedem ljubavi Varaždin te Rotary club Varaždin.

Nakon podjele objeda korisnicima, varaždinski biskup te predstavnici županije i grada također su blagovali isti obrok kao i korisnici te na taj način potvrdili da se u Caritasovoj kuhinji dobro kuha.

Treba istaknuti kako u pučkoj kuhinji djeluje nekoliko volontera koji uz pomoć župa diljem biskupije, brojnih tvrtki, poduzetnika i raznih udruga, kao i Grada Varaždina te Varaždinske županije i drugih gradova i županija na području biskupije pomažu ljudima kojima je potrebna pomoć.

{gallery}pucka kuhinja veliki petak 2015{/gallery}

Komentari