FOTO: Varaždinci jutros uživali u šetnji gradom i gužvali se na krcatom placu

Objavljeno: 31.10.2015. 11:38

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 08:13

Foto: Nikola Kokotec

Toplo subotnje prijepodne bilo je velikim i malim Varaždincima idealno za šetnju centrom grada, njegovim uskim ulicama i trgovima. S obzirom da blagdan Svih Svetih ove godine pada na nedjelju, najveće gužve su kao i uvijek na varaždinskoj tržnici...

Pronaći mjesto za parkiranje automobila na Banus placu ili u Šenoinoj ulici jutros je bilo jednako zgoditku na lutriji. Naime, veliki broj građana odlučio se na kupovinu cvijeća i različitih namirnica za pripravu ručka u zadnji tren.



- Gužva je ipak nešto manja nego što je bila u petak kada su sve klupe na tržnici bile popunjene. Naime, dio kumica i prodavača je uspio prodati svoje proizvode i u subotu se nisu pojavili – rekao nam je Mirko Špoljarić, referent naplate na Gradskoj tržnici dodavši kako su cjećari u subotu „okupirali“ više od pola klupica u gornjem dijelu placa.

Na varaždinskoj tržnici prodavači cvijeća su spremno dočekali Dušni dan pa je i ponuda raznolika. Cijene aranžmana su u rasponu od 150 do 300 kuna, dok buket rezanih margareta stoji 7 kuna. Iako krizantema, špina, multiflore i ostalog rezanog cvijeće ima u izobilju, prodavači nam kažu da prodajom nisu zadovoljni.



- Iako smo snizili cijene, prodaja cvijeća je slabija nego prošle godine. Bojim se da će dosta margareta koje smo uzgojili na našoj vrtlariji ove godine ostati neprodano – potužio nam se Lisjak Alojz koji svoje lončanice kupcima nudi po cijeni od 20 do 30 kuna.

Za razliku od cvjećara, kumice koje prodaju povrće zadovoljno trljaju ruke.

- Potražnja za salatom, grincajgom, paprikom i ostalim povrćem je standardna. Ponudu smo upotpunili očišćenim orasima i lješnjacima jer ih domaćice sve više traže – istaknula je Anica Kereša iz Kućana.    

Inače, prognostičari nam najavljuju ovako lijepo sunčano vrijeme sve do četvrtka, s najvišom dnevnom temperaturom do 12 °C.

Kako je današnje sunčano prijepodne izgledalo u Varaždinu, pogledajte u našoj bogatoj fotogaleriji:

 

 

Komentari