FOTO / VIDEO Borović: Pataftin "Winair" zatvorio varaždinski aerodrom

Objavljeno: 27.03.2015. 15:05

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Siniša Sović

Izvor: galerija-images/AERODROM

Varaždinski aerodrom od danas je zatvoren za sve letačke operacije radi stečaja kojeg je nad zakupnikom, tvrtkom TD Varaždin Airport pokrenuo Winair. U tijeku je i preuzimanje aerodromske infrastrukture kojoj je vlasnik Grad Varaždin...

>>Bitka za varaždinsko nebo: Aerodrom se zatvara najkasnije 31. ožujka

Unatoč iskazanoj volji i poduzetim koracima Uprave društva Varaždin Airport na rješavanju poslovnih odnosa s društvom Winair, potonje je istovremeno s pregovorima koji su vođeni putem opunomoćenih odvjetnika, bez znanja Varaždin Airporta zatražila blokadu poslovnih računa, rekao je na današnjoj konferenciji za medije Danijel Borović, direktor TD Varaždin Airport.

- Winair je 12. ožujka 2015. podnio i prijedlog za otvaranje stečaja nad društvom Varaždin Airport, čime je de facto zatvorio aerodrom. Nije nas to iznenadilo jer su radnje usmjerene na opstruiranje rada aerodroma Varaždin, započete odmah po smjeni uprave 2012. godine, a koju je nezakonito odredio WINAIR d.o.o. Smjenjeni direktor Marijo Bucina odmah je protiv  društva Varaždin Airport, čije je interese još dan ranije zastupao pokrenuo ovršni postupak, pri čemu je javnobilježničko rješenje novoj Upravi dostavljeno tek po isteku roka za ulaganje pravnog lijeka. Tek uz velike napore nove uprave društva, spriječena je blokada rada društva već u kolovozu 2012. godine – podsjeća Borović.

Posljedice postupaka koje su uzrokovali blokada računa i pokretanje stečaja društva Varaždin Aeroport su ubrzale odluku Grada Varaždina da traži novog zakupnika i operatora.

- Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo sigurno će aerodromu oduzeti Svjedodžbu, a ročište na Trgovačkom sudu u Varaždinu još nije zakazano jer nije otvoren postupak koji prethodi stečaju – naglasio je odvjetnik Hrvoje Petrić koji zastupa Varaždin Airport u nastalom sporu.

- Želim  istaknuti da WINAIR kroz medije uporno provlači priču o svojim navodnim milijunskim ulaganjima u aerodrom Varaždin. Međutim, ta navodna ulaganja ovoj Upravi nisu nikada prezentirana, a niti o njima postoji bilo kakav trag – rekao je između ostalog Borović.

Detalje s konferencije za medije pogledajte u fotogaleriji i na video isječku:

{youtube}-gCK3eEoA3Y{/youtube}
{gallery}AERODROM{/gallery}

Komentari