FOTO: Završetak obnove zgrada u Radićevoj stanari proslavili uz kuhano vino i kobasice

Objavljeno: 23.12.2015. 13:36

Zadnja izmjena: 22.02.2016. 13:50

Foto: Siniša Sović

Varaždinski ZTB stan uspješno  je završio projekt energetske obnove stambenih zgrada u ulici Braće Radića 20. i 30., između ostalog zahvaljujući subvencijama i donacijama Fonda zaštite okoliša i energetske učinkovitosti...
   
Zadovoljni smo realizacijom cijelog projekta koji je zahvaljujući vremenskim uvjetima završen prije roka. U razgovoru sa stanarima saznala sam da im je već sada toplije u stanovima iako ih manje griju, naglasila je Tamara Možanić, predstavnica suvlasnika zgrade u Radićevoj 20.

- Upućujem pohvale timu ZTB stana koji je radio na projektu energetske obnove i tako omogućio stanarima ove zgrade povoljniju rekonstrukciju krova i fasade u smislu smanjenja troškova grijanja. Nakon svega - cijela zgrada izgleda fantastično. Potrudili su se i izvođači radova VZ građenje i projektiranje,  Naime, spomenuta tvrtka je profesionalno rješavala sve nastale izvanredne situacije u toku izvođenja radova – naglasila je Možanić dodavši kako stanarima nije bilo uvijek lako udovoljiti.

Za sve njih danas su predstavnici ZTB stana organizirali zajedničko druženje uz kuhano vino i kobasice na prostoru Malog placa.

Druženju su nazočili predstavnici ZTB stana, direktor Zoran Maroslavac i viša stručna suradnica – referent za zgrade Lidija Novak, predstavnici poslovnih partnera, te predstavnici Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti.

- Suvlasnici zgrade u B. Radića 20 su krenuli  u projekte energetske obnove krajem 2013. godine  na poticaj upravitelja ZTB stan d.o.o. koji je prepoznao ponuđene programe sufinanciranja i donacija  Fonda zaštite okoliša i energetske učinkovitosti, prvim korakom - energetskim pregledom i izradom energetskog certifikata zgrade – podsjeća direktor tvrtke Zoran Maroslavac.

Dodao je kako ZTB stan trenutno upravlja sa 154 zgrade u varaždinskoj županiji.

- Do sada smo sukladno zakonskoj obavezi certificirali 90 zgrada i preostale pripremamo za novi natječaj. Fond će samo za predstojeću obnovu 10 zgrada u Varaždinu donirati oko 10 milijuna kuna – zaključio je Maroslavac.

Kako je to sve skupa danas izgledalo pogledajte u našoj galeriji fotografija:

 

Komentari