habuš oštro po vijećnicima

Habuš o modelu rješavanja otpada: "Razočarao me Podolnjak"

Objavljeno: 05.09.2016. 12:15

Zadnja izmjena: 05.09.2016. 12:31

Foto: Sonja Ognjenović

Goran Habuš sazvao je konferenciju za medije te odmah na početku istaknuo kako se obraća kao predsjednik podružnice HNS-a Varaždin, a ne kao gradonačelnik, a vezano uz model konačnog rješenja baliranog otpada. Osvrnuo se pritom na stavove i izjave nekih stranačkih vijećnika i čelnika. 

- Ono što me posebno iritira je da nitko od vijećnika ni predsjednika stranaka ne daje alternativno rješenje, neki od vijećnika ne razumiju ništa o tom problemu. Za neke mi je potpuno razumljivo da su protiv tog modela, jer tako mi kao stranka i ja kao gradonačelnik ispunjavamo obećanje da ćemo riješiti balirani otpad, što direktno smeta njihovoj ambiciji da budu sutra u ulozi gradonačelnika - izjavio je Habuš.

Podsjetimo, Habuš je taj model predstavio na Međustranačkom vijeću Grada Varaždina.

>>Habuš otkrio novo moguće rješenje sanacije bala u Brezju: „Ovo je prilika koju ne bismo smjeli propustiti"

Prema tom modelu, spuštena je cijena sa 1.003 kune po toni na 725 kuna po toni, što Habuš posebno naglašava, a za kreditno zaduženje u kojem bi se Grad našao na sljedećih 10 godina, a u iznosu od 70 milijuna kuna kaže: "Građani ne moraju direktno iz svojih džepova platiti niti jedne lipe. Na taj način izbjegava se i tužba podignuta protiv grada i trajno se rješava problem smeća."

"Avar i Bunić su rušilački dvojac"

Stav Avara i Bunića, kako je 725 kuna po toni i dalje previsoka cijena, Habuš nije htio komentirati, ali je kazao: - Po meni je taj stav skroz irelevantan, to je rušilački dvojac i sve što rade proteklih nekoliko godina zapravo ide u tom smjeru... Uvijek su protiv, a nikad nemaju prijedloge i argumente za to.

Habuš se osvrnuo i na reakciju Natalije Martinčević.

>>Reformisti reagiraju na sastanak Međustranačkog vijeća: "Nećemo 10 godina otplaćivati dugove Habuševe nesposobnosti"

- Martinčević nikako ne bi smjela zabrinjavati sama zakonitost koncesije, jer je upravo Ministarstvo gospodarstva dalo mišljenje da se ide u koncesiju, a u to vrijeme, na čelu tog Ministarstva je bio njen stranački otac, idol Radimir Čačić. Njemu ne zamjeram ništa, jer zaista, po tadašnjim zakonima koncesija je bila rješenje. Prozivati nas danas je neodgovorno s njene strane - objasnio je Habuš što misli o izjavama Natalije Martinčević.

"Najveće razočaranje mi je Podolnjak"

- Posebno se želim osvrnuti na HDZ koji je pokazao potpunu nezainteresiranost za baliani otpad. HDZ je jedina stranka koja nije imala predstavnika u Povjerenstvu za rješavanje baliranog otpada - objasnio je Habuš, te dodao kako se na Međustranačkom vijeću nije pojavio Habijan, iako ga je, kako kaže, zamolio da dođe.

- Na Međustranačko vijeće je poslao vijećnicu Cvetko, koja o toj temi razumije isto koliko i vijećnici duborvačkog Gradskog vijeća - izjavio je Habuš. 

- Najveće razočaranje prošlih izbora mi je bio Podolnjak, koji je ušao na listu MOST-a, postao podpredsjednik Sabora, a koji je zaboravio iz koje jedinice dolazi, koji su mu ljudi dali povjerenje i koji problemi muče te ljude - kazao je Habuš.

Komentari