Oduševljeni Varaždinci

'Kneginja čardaša' koketirala s Varaždincima i pobrala aplauze

Objavljeno: 22.01.2016. 20:33

Zadnja izmjena: 16.02.2016. 10:22

Večerašnja izvedba operete “Kneginja čardaša” Emericha Kálmána u Velikoj koncertnoj dvorani HNK, jednog od najpoznatijih djela operetne pozornice, izazvala je veliko zanimanje varaždinske kulturne javnosti...

Riječ je o glazbenom presjeku poznate operetne uspješnice čija je praizvedba održana prije sto godina u izvedbi  izvrsnih umjetnika. A baš tradicija i kultura najbolje povezuju Hrvatsku i Mađarsku, naglasio je Zoltán Magyar, veleposlanik Mađarske u RH.

- I kda se vaše kazalište u Varaždinu otvorilo, prva predstava bila je djelo Emericha Kálmána. Njegov rad povezivao nas je tako u prošlosti, a zahvaljujući Varaždinkama i Varaždincima koji vole dolaziti u kazalište i takav stil građanskog života, nije bilo teško ostvariti suradnju – naglasio je Magyar.

Dodao je kako nas opereta “Kneginja čardaša” podsjeća na “Prvi svjetski rat i zajedničku sudbinu koju smo dijelili u Crno-žutoj monarhiji“.

U predstavi su glumili mađarski umjetnici, a glazbenu pratnju osigurao je kvintet orkestra Operetnog kazališta iz Budimpešte. Inače, izvedba operetne uspješnice "Kneginja čardaša" privukla je u gledalište brojne osobe iz javnog života.

Između ostalih bili su tu varaždinski gradonačelnik Goran Habuš, novomarofski gradonačelnikSiniša Jenkač, varaždinski župan Predrag Štromar i njegov zamjenik Alen Kišić, predsjednik Gradskog vijeća Josip Hehet , ravnatelj varaždinskog Koncertnog ureda Rajmund Rojnik, ravnatelj GMV-a Miran Bojanić Morandini i drugi.

kakva je atmosfera bila u Velikoj koncertnoj dvorani varaždinskog HNK pogledajte u našoj galeriji fotografija:

Komentari