Pervenstvo Republike Hrvatske

U Marofu sve spremno za Međunarodnu karting utrku - danas treninzi, evo što vas očekuje sutra...

Objavljeno: 30.04.2016. 17:36

Zadnja izmjena: 30.04.2016. 17:42

Foto: Siniša Sović / Foto agencija Sjever

Na stazi Karting centra „ST Rauš“ u Novom Marofu ovog se vikenda održava ovogodišnja karting sezona u Hrvatskoj. Naime, Autoklub „RI autosport“ iz Rijeke organizator je Međunarodne karting utrke i Prvenstva Republike Hrvatske pod nazivom "3. Nagrada Prelučke legende - Novi Marof 2016."

Ovo je drugi puta da se ova utrka organizira u Novom Marofu. Inače, prva utrka "Prelučke legende" bila je u Belici u Medimurju 2013., zatim 2014. u Novom Marofu i sada je taj grad opet domaćin. Za utrku je ove godine prijavljeno 40 domaćih vozača.

Utrka je ujedno i dio međunarodnog kalendara (tako da je moguća prijava i natjecatelja van Hrvatske), a natjecanje se sastoji od dvije bodovne utrke, dok su natjecatelji raspoređeni u devet klasa. Utrka je jedna od šest koja se boduje za Prvenstvo Hrvatske.

Najviše sudionika dolazi iz Karting kluba "Koprivnica", a u Novi Marof stižu natjecatelji iz ukupno četrnaest hrvatskih klubova. Što se tiče organizatora natjecanja, "RI autosport" i oni imaju svoje predstavnike. Riječ je o klubu koji ima istaknute pojedince, dva prvaka Hrvatske te jednog viceprvaka. Sam klub postoji već osam godina, a poneki članovi kluba u ovom su sportu već više desetaka godina.

Natjecanje u Novom Marofu trajat će dva dana. Danas su se vozili slobodni treninzi, a drugi dan su dvije bodovne utrke po klasama. Natjecanje drugog dana, u nedjelju, počinje u 08.00 sati ujutro, dok natjecateljski dio počinje od 13.00 sati.

Valja naglasiti da će se na karting stazi naći i domaći natjecatelj, novomarofčanin Fran Kranjac. Natjecat će se u Klasi VI Rotax Micro Max, a nastupa za AKK Podravina iz Koprivnice.

 

Komentari