VIDEO/FOTO: Lepoglavska nogometna bakljada uvertira za Božić

Piše: Zoran Stanko

Objavljeno: 24.12.2014. 17:52

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

Izvor: galerija-images/badnji nogomet

U srijedu, 24. prosinca u Lepoglavi, na vanjskom igralištu osnovne škole održana je već tradicionalna 13. utakmica na Badnjak. Snage su na sunčanom vremenu uz donekle prihvatljive temperature odmjerili lokalni zaljubljenici u nogomet i dobru zabavu…

Iako se vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana ponajprije povezuje s aktivnostima kao što su ukrašavanje domova, pečenja kolača i slično, u Lepoglavi je to vrijeme predodređeno i za predbožićni nogomet.

Ova tradicija traje od 2002. godine kada su Lepoglavčani odlučili prkositi vremenu koje im nije podarilo snijeg na Badnjak. U svojoj namjeri da isprovociraju nastanak bijelog pokrivača nisu uspjeli tada, ali ni sljedećih 11 godina.

Tako su se ove srijede okupili već 13. godinu za redom kako bi snage odmjerili znalci, amateri, visoki, niski, debeli i mršavi. Među sudionicima koji su gurali loptu po asfaltu našao se i lepoglavski dogradonačelnik Hrvoje Kovač, koji je mlađim uzrastima dokazao da se nogomet na visokoj razini može igrati i u srednjim tridesetima.

Utakmica je nakratko prekinuta i bakljadom, no, sankcije od strane Fife, Uefe i Hns-a ne bi se trebale očekivati:


{gallery}badnji nogomet{/gallery}

Komentari