VIDEO: Vatrogasci u Varaždinu pokazali kako u najkraćem vremenu 'otvoriti' auto i spasiti živote

Objavljeno: 29.11.2015. 12:09

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 11:27

Foto: FOTO: Siniša Sović

Vatrogasci iz Varaždinske županije u nedjelju su spašavali unesrećene iz smrskanog vozila upotrebom hidrauličkih i pneumatskih alata, no riječ je ipak o završnom ispitu obuke.

Vatrogasna zajednica Varaždinske županije za nova zvanja i specijalnosti planira osposobiti oko 1000 pripadnika DVD-ova s područja Varaždinske županije, odnosno svakog drugog operativnog dobrovoljnog vatrogasca.

Tako je u nedjelju održan atraktivan program obuke pod nazivom “Spašavanje pri tehničkim intervencijama” sa završnim ispitom pod vodstvom instruktora iz profesionalne Javne vatrogasna postrojbe Grada Varaždina. Naglasak je bio na uporabi hidrauličkih i pneumatskih alata kod spašavanja u prometnim nesrećama,

Što je o osposobljavanju za taj vid intervencija rekao zapovjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Stjepan Kovaček i samu vježbu, pogledajte u videu.

Istaknimo da su pokazna vježba i završni ispit izvedeni su u Vatrogasnom domu u Varaždinu za polaznike iz DVD-a Ivanec, Novi Marof, Varaždinske Toplice, Sveti Đurđ, Trnovec, Martijanec, Imbriovec i Radešić.

 

Komentari