Gospodarsko izaslanstvo Indonezije oduševljeno Varaždinom

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 05.06.2013. 15:28

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:31

Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš u Gradskoj vijećnici primio je u srijedu 5. lipnja visoko gospodarsko izaslanstvo Republike Indonezije, koje je predvodio Abdullah Makhmud Hendropriyono, jedan od najutjecajnijih indonežanskih gospodarstvenika.

Nakon predstavljanja grada Varaždina, njegove povijesti, kulture i ekonomije vlasnik jedne od najvećih korporacija u Indoneziji "Hendropriyono Corporation Indonesia" izrazio je svoje oduševljenje Hrvatskom i Varaždinom, te toplim i otvorenim gostoprimstvom s kojim se susreo pri ovom prvom boravku u ovom dijelu Europe.

Istaknuo je uvjerenje kako su otvorenost i povjerenje osnova za razvoj poslovnih veza te izrazio veliku nadu da se poboljša gospodarska suradnja između Indonezije i Hrvatske. Prijemu u vijećnici, uz gradonačelnika i njegovog zamjenika Vjerana Radelića, prisustvovali su i predstavnici Metalske industrije Varaždin MIV.

Naime, do posjete indonežanske gospodarske delegacije Hrvatskoj došlo je nakon posjete izaslanstva Hrvatske gospodarske komore Indoneziji kada je pokazan prvi interes za suradnju s Metalskom industrijom Varaždin MIV. Prilikom današnje posjete razgovaralo se i o konkretnim mogućnostima suradnje, kao i izlasku MIV-a na tržište Indonezije.

Komentari