HRT pristojba od sada se može plaćati i putem i-Računa

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 08.08.2013. 13:15

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

HRT je uveo modernu i ekološki osviještenu elektroničku dostavu i plaćanje uplatnica RTV pristojbe, omogućavajući tako pretplatnicima, plaćanje jednim klikom miša u internet bankarstvu PBZ i ZABA.

Platitelji televizijske pristojbe ugovaranjem ove usluge u internet bankarstvu svoje banke, na pouzdan i brz način
nakon vlastite autorizacije koja prethodi plaćanju, mogu televizijsku pristojbu plaćati svaki mjesec jednim klikom miša
bez potrebe za prepisivanjem podataka o uplati s papirnate uplatnice.

Platitelji imaju potpunu kontrolu nad plaćenjam uplatnice, budući da sami odlučuju kada žele provesti plaćanje. Na ovaj način pretplatnici više uopće ne moraju primati papirnate uplatnice, što osim jednostavnijeg plaćanja ima i pozitivne ekološke učinke budući da se troši manje papira i energije za transport uplatnica do kućnih adresa pretplatnika.

- Ovom uslugom našim pretplatnicima želimo omogućiti brže i jednostavnije plaćanje pristojbe te bolju kontrolu plaćenih računa. Naši korisnici i inače su skloni elektroničkom načinu plaćanja što je evidentno i iz znatnog broja korisnika koji plaćaju putem trajnih naloga.  Osim toga, uvođenjem ove usluge HRT još jednom dokazuje da je lider među nacionalnim javnim poduzećima kada se radi o uvođenju modernih elektroničkih usluga. Od elektroničkih uplatnica također očekujemo i znatne uštede na troškovima izdavanja, čime smanjujemo troškove poslovanja HRT-a, a povećavamo efikasnost - izjavio je Boris Sruk, ravnatelj poslovanja HRT-a.

 

Komentari