Ivanec dobio certifikat koji potvrđuje da je grad s povoljnim poslovnim okruženjem

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 29.05.2013. 13:35

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:16

Grad Ivanec dobio je BFC znak, certifikat kojim se na međunarodnoj razini potvrđuje kao grad s povoljnim poslovnim okruženjem.

Takva odluka rezultat je izvješća Verifikacijske komisije koja je u srijedu, 22. svibnja, boravila u završnom radnom posjetu Gradu te, na osnovu dostavljene dokumentacije i rasprave, Ivanec ocijenila ukupnom ocjenom od 83,8 posto. Time se Ivanec svrstava u drugi grad u Hrvatskoj s certifikatom kojim se potvrđuje kao "business friendly" sredina (prvi certifikat dobio je Bjelovar, s rezultatom od 79,9 posto).

"Opći je dojam Verifikacijske komisije da je gradski tim za certifikaciju zajedno s Odsjekom za lokalni ekonomski razvoj, s Poslovnom zonom i gradonačelnikom pokazao visoku razinu energije, profesionalizma i operativnosti u svom dosadašnjem radu na unapređenju lokalnog gospodarskog razvoja i da, uz određene preporuke, zaslužuju Certifikat za grad s povoljnim poslovnim okruženjem… Važno je napomenuti da grad Ivanec ima gradonačelnika koji je upravo dobio mandat od građana da vodi ovaj grad treći put za redom" –stoji, među ostalim, u završnom izvješću Verifikacijske komisije.

Na jutarnjem kolegiju u utorak, 28. svibnja, svim članovima Stručnog tima i suradnicima na ostvarenom je rezultatu čestitao i velikom uloženom radu na ispunjavanju zahtjevnih preduvjeta za dobivanje certifikata zahvalio gradonačelnik  Batinić. Svečanost dodjeljivanja certifikata održat će se 12. lipnja u Zagrebu.

Izvor: ivanec. hr

Komentari